Rotterdamse Oogst

Homo Apparatus: workshop van de worstendraaier

10 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Sinds hij het maakte op de Eigengemaakt editie van 2011 is Paul een graag geziene gast bij ons op de markt. Want hij maakt worst, de Rotterdamste worst wel te verstaan! En als een echte ‘Homo Apparatus’ zijnde maakt hij daarbij natuurlijk gebruik van de nodige apparaten en machines.   

 

Als hobbyist vond hij het geen probleem om af en toe een flinke zwengel te geven aan de Porkert vleesmolen. Maar toen de worstendraaiert na zijn debuut bij Eigengemaakt voor het echie ging werd al gauw duidelijk dat dat gedraai aan die hendel misschien wel spierballen opleverde, maar de productiesnelheid niet echt ten goede kwam. Voor een efficiënte bedrijfsvoering had de worstenmaker andere machines nodig. 

En zo geschiedde. Paul investeerde in nieuwe apparaten: sneller, mooier, groter! Van de Porkert, naar de Dick stopbus tot de Alexanderwerk vleesmolen en inmiddels nog veel groteren.

Tijdens de Wilde Worstworkshop op het Rotterdamse Oogstfestival vertelt Paul meer over de stappen die hij als maker de afgelopen 4 jaar heeft gezet. Maar hij leert je vooral de kneepjes van het worstendraaivak. Maak kennis met de Porkert vleesmolen, de Dick stopbus en draai een kilo verse worst. Als beginner geef je nog zelf een flinke zwengel aan die apparaten. Als een echte Homo Apparatus!
Alleen worst draaien? Dat kan in de workshop Kilodraaien van 16:30 uur. 

Wij tonen u de Homo Apparatus. Wij tonen u de Worstendraaier!

 

Informatie

Tijden

Wilde worst Worstworkshop: 11:00 & 14:30 uur (duur 1 uur)
Worstendraaien voor de nieuwe generatie: 13:00 uur (VOL)
Kilodraaien: 16:00 uur (duur half uur)

Bijdrage ingrediënten

€ 12,50 p/p (1 kg worst per deelnemer)

Inschrijven

Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan bij de Werkplaats (vol=vol)