Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogstfestival 2010

1 maart 2011 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Zaterdag 18 september 2010, het Heemraadsplein werd voor de 2e keer omgetoverd tot een grootstedelijk boerenerf. Boeren en buren trokken naar het plein met het beste dat stad en platteland elkaar te bieden hebben. En net als de eerste was ook de tweede editie een groot succes. Met een geschat aantal bezoekers van 8000 en alleen maar vrolijke gezichten op een zonovergoten Heemraadsplein is ook deze dag in september 2010 een groot feest geworden. 

 

Van de Rotterdamse Oogstmarkt tot het Schafthof: er werd goed verkocht. Muziek van Rotterdams talent, prachtige presentaties door Volkstuinverenigingen en andere stadsboeren, een gevarieerd & actief kinderprogramma (breien, vogelhuisjes schilderen, bijenhotels bouwen), kleimachines, tompoucenbouwers en bierbrouwers. Ze waren allemaal vertegenwoordigd op het Rotterdamse Oogstfestival 2010. En hopelijk kunnen we veel hiervan weer verwelkomen op de derde editie, 17 september 2011. Want we gaan natuurlijk door!

Het festival in cijfers

 • 8.000 bezoekers
 • 45 kramen op de Rotterdamse Oogstmarkt
 • met 3 x meer voorraad dan in 2009 en nog steeds te vroeg uitverkocht!
 • 7 cateraars op het Schafthof (ook uitverkocht)
 • 10 bijdragen aan het kinderprogramma, 4 theateracts
 • 18 kunst- en designprojecten, 11 -vooral Rotterdamse- muziekacts (waarvan 2 guerrilla-optredens)
 • 5 ‘stadsboeren’, 1 mooie film
 • 8 tenten, 3 kassen, 7 zelfgebouwde kasachtige objecten
 • 99 deelnemende partijen in totaal, 29 medewerkers en vrijwilligers festival
 • 150 strobalen, 20 boerenkoolplanten, 10 konijnen & een kudde schapen
 • 0 incidenten
 • onnoembaar veel plezier

 

Oogstfestival 2010 in beeld