Rotterdamse Oogst

Punksoep Gaarkeuken

2 april 2011
Rotterdamse Oogst is ook dit jaar vertegenwoordigd op het kleinschalige en intieme Plaza Mozaïqueop het grote Schouwburgplein. Waar festivalarchitectuur, concrete programmering en ontmoeting aan elkaar verbonden worden.
 
 

Punkfood Gaarkeuken 

Ons voedsel reist gemiddeld 1800 kilometer voor het op ons bord ligt. We raken steeds meer vervreemd van onze systemen van voedselvoorziening. Dit is een verarming van onze cultuur, van de schoonheid, zinnelijkheid, het plezier van verbroederend eten. Motel Mozaïque draait om gastvrijheid. En er is geen gastvrijheid zonder eten. Tijdens het festival tref je Rotterdamse Oogst daarom in de "Punksoep Gaarkeuken" op het Schouwburgplein. 

2011 wordt het jaar van 'punkfood' oftwel 'de anarchokeuken' volgens foodtrendgoeroe Ippel (Talkinfood). Food beleeft zijn eigen punkperiode. Met alle on the edge undergroundvarianten van dien. Tijdens Motel bereiden we DIY (Do It Yourself), burgerlijke ongehoorzaam, gestroopt en gevonden punkfood in de gaarkeuken op het Schouwburgplein. Dit onverwachte en ontregelende platform toont lonkende perspectieven voor een eigenwijs, vrolijk en duurzamer voedselsysteem. Kom mee dumpster diven en sprokkel je maaltijd bij elkaar uit de containers van de stad. In grote dampende ketels worden verhalen gekookt door een aantal bijzondere koks en performers. Ontmoet de kunstenaars van PeerGrouP die een jaar lang leefden met 4 Bunte Bentheimer Landvarkens. Vraag Sjim Hendrix naar de smaak van waterkonijn. Doe het zelf. Pak een mes en schil mee. We treffen elkaar aan de keukentafel!  
 

Ontbijt & transformatie! 

Ook het ontbijt voor de slapers van Motel Mozaïque wordt dit jaar verzorgd door de koks van Rotterdamse Oogst. Wat het wordt houden we nog even voor ons, maar wees gewaarschuwd: niet geschikt voor papkinders!