Rotterdamse Oogst

1e namen muziek bekend

1 mei 2011

14 mei komt nu snel dichterbij. Het programma voor het festival Zaait! begint nu zachtjes zijn definitieve vorm te krijgen. Welke stadsboeren komen, wie staat er op het Schafthof en welke bands zijn geboekt?Tijd om een tip van de sluier op te lichten. De eerste namen voor de muziek zijn bekend. Oude bekenden, want ze waren ook present op het Rotterdamse Oogstfestival vorig jaar: Half Way Station en the Yes Please!

 

Half Way Station

Tussen vertrek en bestemming van een reis ligt Half Way Station. Deze indieband uit Rotterdam maakt stevige melancholische songs met een gruizige gitaar, een zelfgebouwde washtub-bass, viool en freaky drums.
www.halfwaystation.com
 

The Yes Please

De Rotterdamse band The Yes Please is gevormd rond songwriter Rob van Gameren en speelt lyrische popsongs. Soms muisstil, dan weer opgaand in een bezwerende zwanenzang. Invloeden komen van Laura Marling, Wilco en Nick Drake.
www.theyesplease.com