Rotterdamse Oogst

Zaait!-diner

5 mei 2011

Kookpunt presenteert het eerste Zaait!-diner. Een vruchtbare samenwerking tussen Eetlokaal Van de boer, Fond Rotterdam, Kookpunt & Rotterdamse Oogst. Als prelude op het festival Zaait! organiseren zij op vrijdag 13 mei het Zaait!-diner, een maaltijd rondom Rotterdamse Oogst.

 

Onder het motto geen woorden maar zaden, hebben Sander Lenselink van Eetlokaal Van de boer en Gilbert Kolff van Fond speciaal voor Zaait! een fris en groen voorjaarsmenu samengesteld. Met het beste uit de regio en van het seizoen. Denk aan jonge bladgroenten, kiemzaden en verse peulvruchten. Waar al dit lekkers vandaan komt en wat er precies op het menu staat? Dat vertellen de heren deze avond wel. Wel kunnen we alvast verklappen dat we dit keer geen vlees of vis serveren. Deze avond zijn wel allemaal vegetariër! 

En eerlijk is (h)eerlijk. Het diner bestaat niet alleen uit zaden, we serveren tussendoor ook wat woorden. Gastsprekers vertellen in het kort iets over guerrilla gardening, wildpukken in de stad en over dat lekkers van dichtbij. Met tips om ook zelf snel aan de slag te gaan.

 

Eetlokaal Van de boer & Fond Rotterdam

Van de boer, voor sommigen onder u al een vertrouwde naam. Tenslotte heeft Van de boer aan de wieg gestaan van Rotterdamse Oogst. Sander Lenselink en Paul Smelt hebben het stokje overgenomen va de Rotterdamse Oogstdames. Chef Sander kookt bij Eetlokaal Van de boer ook nu veel met lokale producten. Hij verzorgt het diner samen met Fond.

Fond is Gilbert Kolff, die jarenlang ervaring heeft opgedaan in topkeukens in binnen -en buitenland (De Harmonie in Rotterdam, Comerç 24 en Mugaritz in Spanje). Vooral in Spanje heeft hij zijn liefde voor het werken met eetbare planten en bloemen ontwikkeld, die hij nu dan ook verbouwt in zijn tuin in Rotterdam.

 
 

Kookpunt Rotterdam

De grootste kookwinkel van Nederland zit aan het Noordplein! Met naast 4000 m2 aan kookgereedschap, ook een fantastische keuken voor workshops en demonstraties. We zijn dan ook trots dat het Kookpunt deze avond het Zaait!-diner presenteert.
 
 
 

Meer informatie

Het diner biedt plaats aan zo'n 120 gasten en is helaas vol! Wel kunnen we u op de wachtlijst plaatsen. U krijgt dan bericht (per mail of telefonisch) als er nog plaatsen vrijkomen. Inschrijven voor de wachtlijst kan via dit formulier.

PS: wist je dat het Schafthof op zaterdagavond 14 mei ook s'avonds geopend is? De standhouders van het Schafthof (oa Destino, Westerkaatje, Piens Veldkeuken en Taji the Chef) blijven tot 21:00 uur staan. U kunt dus zelf langs hun kramen lopen en zo uw avondeten bij elkaar 'shoppen'. Reserveren hiervoor is niet mogelijk.

 
Het diner vindt plaats in en om de grote tent op het festivalterrein. We beginnen om 18:30 uur en denken rond 23:00 uur klaar te zijn. De kosten voor het diner bedragen € 32,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje. Reserveren kan via het online reserveringsformulier. Betalingen dienen voldaan te worden op de avond zelf, in contanten.