Rotterdamse Oogst

Picknicken op de Rotte

7 mei 2011

Picknicken op de Rotte

Tot in de jaren '60 van de vorige eeuw vormde het Noordplein dé schakelbaar het achterland. Via de Rotte brachten boeren uit het Westland hun waar naar de veiling en markten op en om dit volksplein om de Rotterdammers van groente en fruit te voorzien. 
 

Dit spreekt natuurlijk tot de verbeelding: varen in de stad, Westlanders te water. Op zaterdag 14 mei tijdens Rotterdamse Oogst Zaait! brengen we deze verbeelding weer tot leven. In een nieuw jasje.

Ter gelegenheid van het festival Zaait! drijft er een tuin in de Rotte naast het Noordplein. Een tuin om op te picknicken! Maar, je moet er wel wat voor doen. De drijvende picknicktuin is alleen bereikbaar per boot. Op de vlonder aan het Noordplein ligt een bootje klaar, waarmee je zelf naar de drijvende tuin kunt roeien. Ook kun je aan de kant je picknickmand ophalen. De biologisch en regionaal goed gevulde mand wordt verzorgd door restaurant Zino.

Meer info

Om zeker te zijn van een boottochtje met picknickmand is het handig om je vooraf aan te melden. Dit kan door een email te sturen naar helly@rotterdamseoogst.nl

De drijvende picknicktuin is ontwikkeld in samenwerking met studio Helly. Onze vriendin Helly Scholten is ook verantwoordelijk voor de inrichting van het festivalterrein.

Waar: steiger aan de Rotte
Wanneer: 10:00 - 18:00 uur