Rotterdamse Oogst

Goslink

10 mei 2011

Van afval muziekinstrumenten maken. Dat is wat de Rotterdamse kunstenaar Harm Goslink Kuiper doet. Hij tovert dumpmateriaal, vuilnis en afdankertjes om in muziekinstrumenten. En maakt muziek!

 
Zoekend naar pure muziek op 17-jarige leeftijd vond hij wat oude fingerpicking blues uit de jaren '30. Maandenlang deed hij niets anders dan ernaar luisteren en proberen de tokkeltechnieken te doorgronden. Niet veel later werd hij verliefd op de 5-snarige banjo. Omdat hij niemand kon vinden om mee samen te spelen speelde hij jarenlang met zichzelf op verschillende tapedecks. Zo leerde hij zichzelf gitaar en andere instrumenten te bespelen. Later bouwde hij in zijn slaapkamer een studiootje waar hij sindsdien enthousiast zijn muziek en liedjes (nederlands- èn engelstalig) opneemt. Zijn cd's gaan vergezeld van boekjes met zijn teken-, grafiek- en schilderwerk. 
www.goslink.nl
 
Waar: terras Schafthof
Wanneer: 19.00 - 19.30 uur & 20:00 - 20:30 uur