Rotterdamse Oogst

Nominatie Van der Leeuwprijs 2011

8 juni 2011

We waren al trots omdat we op de longlist stonden, maar zo mogelijk zijn we nu nog trotser! Rotterdamse Oogst is één van de drie genomineerden voor de Van der Leeuwprijs 2011!

 

Uit een longlist van dertien initiatieven heeft de Van der Leeuwkring drie bijzondere Rotterdamse initiatieven voor de Van der Leeuwprijs 2011 genomineerd. Een prijs voor privaat initiatief met meerwaarde voor de stad. Samen met de transformatie van de Meent en omstreken, het initiatief voor de Noorder Bioscoop in het voormalige station Bergweg  zijn we uit een longlist met dertien initiatieven geselecteerd. Alle drie maken we de stad een aantrekkelijke leefomgeving in al z’n facetten. Een plek om te nestelen, om op te bloeien.

Waarom Rotterdamse Oogst? "Rotterdamse Oogst werkt actief aan een grotere markt voor regionaal en eigengemaakt voedsel. De voedselvoorziening van de stad, een steeds urgentere maatschappelijke kwestie, wordt verteerbaar en zelfs inspirerend. De organisatie maakt daarbij letterlijke nieuwe markten- een feest voor de stad", aldus het persbericht.

De winnaar van de Van der Leeuwprijs 2011 wordt op 28 november 2011 tijdens de jaarlijkse Dag van der Leeuw bekend gemaakt en zal de prijs uit handen van de voorzitter van de Van der Leeuwkring ontvangen. Wij vinden het reuze spannend!

Meer informatie vind je op: www.vanderleeuwkring.nl