Rotterdamse Oogst

Foodlab 2020

19 augustus 2011

In de oogsttijd zitten we niet stil. Een week na het Rotterdamse Oogst Festival zijn we alweer op het Schouwburgplein te vinden voor Foodlab 2020. In dit laboratorium vol installaties, proeverijen en demo’s onderzoeken we hoe de keukens van Rotterdam er in 2020 uit zullen gaan zien. Wat eten we dan, met wie en waar? Waar halen we ons eten vandaan en hoe? Waar wordt ons voedsel verbouwd, verwerkt en getransporteerd? Hoe maken we daarbij gebruik van duurzame energie? En wat doen we met ons afval? Foodlab 2020 is een onderdeel van Imagine 2020, dat in het weekend van zaterdag 24 en zondag 25 september plaatsvindt in de Rotterdamse Schouwburg.

 

Verschillende keukens op het Schouwburgplein bieden elk op hun manier commentaar, verhaal en smaak over en aan ons eten en eetcultuur. Speels, een beetje provocerend, maar wel verleidelijk lekker. U kunt er proeven van de lokale keuken en de wilde keuken, van zee-akkers en City salad, van gerechten met ingrediënten als vleesvervangers, insecten, nieuwe groenten, wild als afgeschoten ganzen, maar ook single blends van appels uit de regio. Naast de installaties, proeverijen en demo’s vanaf 15:00 verzorgt Rotterdamse Oogst vanaf 19:00 een uitdagend buffet, na afloop van het debat Consuming Energy, onderdeel van Davis Freemans theaterproject Expanding Energy.

Zaterdag 24 en zondag 25 spetember, 15:00 - 21:00, Schouwburgplein