Rotterdamse Oogst

Het Rotterdamse Oogstdiner 2011

23 augustus 2011 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Het is nu al een traditie: de prelude op het festival, het Rotterdamse Oogstdiner op vrijdagavond 16 september. En traditiegetrouw wordt het diner elk jaar gemaakt met verse ingrediënten: een nieuwe partner, heerlijke gerechten en bijzondere gasten.
Onder het motto ‘Varkens wassen en Pieperts jassen’ heeft Pepijn Schmeink met zijn team van restaurant Eendracht speciaal voor deze derde editie een passend najaarsmenu samengesteld.

 


Aan u de keuze: Varkens of Vegetarisch? Kies je voor het eerste dan bestaat het 4-gangenmenu voor een behoorlijk deel uit het lekkerste dat het biologische varken ons te bieden heeft: van kop tot staart, en alles wat daartussen zit.
Wordt het vegetarisch, dan moet je denken aan aardappel (natuurlijk!) en, ehh, iets verrassends dat in elk geval uit de regio en van het seizoen is. Wat er precies op het menu staat en waar het vandaan komt? Dat gaat Pepijn die avond zeker vertellen. En niet alleen hij: we hebben meer gasten uitgenodigd om je bij te praten over varkens, pieperts en al dat andere lekkers van dichtbij.

Restaurant Eendracht

Vorig jaar stond restaurant Eendracht op het Schafthof met overheerlijke ganzenworsten. En dat smaakte naar meer!
We zijn best trots dat dit jaar het diner verzorgd wordt door restaurant Eendracht. Want, zonder afbreuk te willen doen aan andere fantastische restaurants in Rotterdam, Eendracht is wel een van onze favorieten! Vanwege de sfeer (bij de waard aan tafel), de heerlijke gerechten uit de houtoven, maar vooral natuurlijk omdat Pepijn het liefst met biologische en lokale producten werkt en alles zelf maakt. En dat is precies waar wij als Rotterdamse Oogst voor staan. Wil je alvast een voorproefje nemen dan kan dat. Eendracht is van vrijdag- t/m maandagavond geopend. Maar je kunt je natuurlijk ook laten verrassen tijdens het Oogstdiner.
www.restauranteendracht.nl

Meer informatie?
Het diner vindt plaats in en om de grote tent op het festivalterrein. We beginnen om 18:30 uur en denken rond 23:00 uur klaar te zijn. De kosten voor het diner bedragen € 35,00 per persoon, inclusief welkomstdrankje. Reserveren kan via het online reserveringsformulier
Het diner biedt plaats aan zo'n 120 gasten en vol is vol (en het gaat snel!!)
Betalingen dienen voldaan te worden op de avond zelf. Er kan alleen contant betaald worden.

P.s. Wist je dat het Schafthof op zaterdagavond 17 september ook ‘s avonds geopend is? De standhouders van het Schafthof (o.a. Chez Mo-i, Taji the Chef en ook restaurant Eendracht!) blijven tot 21:00 uur staan. Je kunt dus zelf langs hun kramen lopen en zo je avondeten bij elkaar 'shoppen'. Reserveren hiervoor is niet mogelijk.