Rotterdamse Oogst

Varkenshuis gezocht

1 september 2011

We hebben nu al veel plezier in onze samenwerking met Het Varkenshuis en de PeerGrouP. Zij hebben de afgelopen jaren al veel moois gedaan met het varken. Ze leefden een jaar lang samen met vier varkens en nu hebben ze een tijdelijk varkenshuis gerealiseerd in Groningen, midden in de stad. En dat gaan wij ook doen! Maar dan een jaar lang. Waarom? Om te laten zien wat ons voedsel is, hoe het gemaakt wordt en waar het vandaan komt.

 

 

Een korte afstand tussen boer en bord, dat is precies waar Rotterdamse Oogst voor staat. Daarom willen we in Rotterdam twee eigen varkens laten opgroeien, met behulp van een groep mensen. Dat kunnen buren zijn, maar ook vrienden, een school, klanten van een winkel of collega's.

Hun etensresten, schillen en overig gft-afval is het voedsel voor deze prachtige dieren, en zo hebben we toch nog gescheiden afvalinzameling in de stad!. Het varkenshuis wordt gezamelijk gebouwd en is meteen een ontmoetingsplek. Als de varkens groot zijn geworden, zullen ze worden geslacht en door en voor de verzorgers worden bereid.

We hebben inmiddels al twee prachtige biggen op het oog. Ted en Loes zijn de kinderen van Alie, het Bonte Bentheimervarken dat Sjef en Elles van theatergroep de PeerGrouP hebben grootgebracht. 

Tijdens het Rotterdamse Oogstfestival kun je alvast kennismaken met Ted en Loes. De PeerGroup zal op het Heemraadsplein een varkenshuis bouwen en verhalen vertellen over het leven met de varkens. 

Een varken op het dak aan de oostkousdijk. Foto: henk HartogMaar waar gaan Ted en Loes straks wonen? Achter het stadhuis? In een binnentuin? Op een dakterras? Wij zijn op zoek naar een groepje enthousiaste en toegewijde bewoners die samen met ons een varkenshuis willen ontwerpen, bouwen en de biggen willen verzorgen, op een veilige varkensplek bij hen in de buurt. Het liefst van 700m2 groot. En er moet stroom beschikbaar zijn voor schrikdraad. Ted en Loes gaan graag om 20.00 uur slapen, dus na die tijd moet het een beetje rustig zijn.

Het verzorgen is niet ingewikkeld, maar vraagt wel aandacht. Zoals het twee keer per dag op vaste tijdstippen voeren. En varkens houden van gezelschap. En van massages!

Zie je een buurtvarken net als wij wel zitten? Neem contact op met ons via info@rotterdamseoogst.nl of bel Gerda Zijsltra, 06 - 41311314

Het Varkenshuis Rotterdam is een project van Rotterdamse Oogst en de PeerGrouP.

 

Tags