Rotterdamse Oogst

Foodlab/Imagine 2020

19 september 2011

Het Oogstfestival op het Heemraadsplein is nog maar net achter de rug en we zijn alweer op het Schouwburgplein te vinden!
In het weekeinde van 24 en 25 september staan we daar met een Foodlab/Imagine 2020, als onderdeel van het  Schouwburgprogramma Imagine 2020; kunstenaars over klimaatverandering. In het Foodlab onderzoeken experimentele keukens ons voedsel in 2020. De wilde en stadslandbouwkeuken staat er naast de hightech en de vlees-noch-viskeuken. Je kunt er proeven van zee-akkers en insekten, ongewenste dieren en afval als medicijn.

 

Nieuwe keukens - niet zozeer als antwoord op grote voedselvraagstukken, maar wel als tegendraadse inspiritatiebronnen voor een duurzame toekomst. De Keukens voor Klimaatverandering staan op het plein met demo’s en proeverijen van 15.00 -18.00 uur. Vanaf 19.00 uur vindt er een uitdagend buffet-diner plaats, na afloop van het debat Consuming Energy (Over FOOD!), onderdeel van Davis Freemans theaterproject Expanding Energy. Kaarten voor debat en buffet –diner Expanding Energy zijn verkrijgbaar via de schouwburg. Het Foodlab op het plein is ‘s middags gratis toegankelijk voor iedereen.


Zaterdag 24 en zondag 25 september, 15:00 - 21:00, Schouwburgplein - Rotterdam