Rotterdamse Oogst

Terugblik Foodlab 2020

9 oktober 2011

Wat een prachtig Foodlab 2020 was het, 24 & 25 september op het Schouwburgplein. Wij hebben het zelf als heel verrassend ervaren. Niet alleen vanwege het prachtige weer, maar ook door de inspirerende verhalen en heerlijke proefjes hebben veel mensen zich laten verrassen door het onbekende: vreemde smaken, een veelzijdige toekomst en onbekende culturen. 

 

Ganzenborders, appethitekersassistenten, taartenbakkers- billenwarmers, kistenbouwers, lampendraaiers, zaadbibliothecaressen foodprinters, imkers, soepfietsers, insectenkwekers, non-fish-a-licious akkerbouwers, schouwburgers, foodlovers, tafeldames, stroomjongens, futurologen en wildplukkers. Zij zorgden voor onverwachtse ontmoetingen in een gemoedelijke sfeer, ook s’avonds tijdens het buffet. De Smaakmakers van Foodlab 2020 hebben niet alleen de verbeelding van ons toekomstige eten tot leven gebracht, maar ook het Schouwburgplein zelf. En daar mogen we best een beetje trots op zijn met elkaar.

 

Over Foodlab 2020

In het weekeinde van 24 en 25 september 2011 stond Rotterdamse Oogst op het Schouwburgplein in Rotterdam. Met Foodlab 2020, als onderdeel van het  Schouwburgprogramma Imagine 2020, kunstenaars over klimaatverandering. In het Foodlab onderzoeken experimentele keukens ons voedsel in 2020. De wilde en stadslandbouwkeuken stonden er naast de hightech- en de 'vlees-noch-vis-'keuken. Nieuwe keukens, niet zozeer als antwoord op grote voedselvraagstukken, maar wel als tegendraadse inspiratiebronnen voor een duurzame toekomst.

 

Foodlab 2020 in beeld

Foodlab 2020