Rotterdamse Oogst

Wat je van dichtbij haalt was ook in 2011 lekker!

15 december 2011

350 strobalen, 20 kippen, 1 nieuwe website & huisstijl, 60 verkochte Jiko's (en nog steeds 2,5 pallets over), 260 dinergasten, 2 tevreden Bonte Bentheimer-biggen, 1 Punksoep gaarkeuken met 6 mooie dames achter de pannen, 5 zonnige dagen, 1 regenachtige dag en 1 mistovergoten, 1000+ Twitter-volgers & Facebook-fans,  110 ontbijtgasten (geen papkinderen), 5 toekomstscenario's, ruim 16.000 bezoekers (en nee, niet allemaal unieke), 8 rabarberplanten, 20 broccoliplanten en 15 maisplanten - vers uit de klei getrokken door 3 stadse deernes, 3 vers gelegde eitjes, ruim 360 bedankmails verstuurd aan partners, deelnemers en medewerkers, 2000 pieperts uitgedeeld, ruim 50 kraamhouders, 100-en zaadbommen gekleid, 1 K'Rootje voor de lekkerste garnalenkroketten van Rotterdam e.o., meer dan 30 thuismakers, zaadjes geplant voor 3 nieuwe projecten: Varkenshuis Rotterdam, Rotterdamse Honingbank & Geen Woorden Maar Zaden-bibliotheek, 1x al onze Facebook-vrienden verloren, 5x op de radio, 13 bandjes (waarvan maar 1 niet uit Rotterdam), 1 verdwenen gouden Piepert, beloond met de Van der Leeuwprijs...

 

... en vooral onnoembaar veel blije gezichten, een bietje boel lol en superveel trots! Ofwel de oogst van 2011. Een jaar waarin:

  • we met de Punksoep Gaarkeuken aansloten bij Motel Mozaïque op het Schouwburgplein;
  • onder het mom Geen woorden maar zaden met het festival Zaait! neerstreken op het Noordplein;
  • de derde editie van het Rotterdamse Oogstfestival plaatsvond op het Heemraadsplein: Varkens wassen, pieperts jassen!;
  • we in het kader van Imagine 2020 neerstreken op het Schouwburgplein met Foodlab: wat eten de in 2020?;
  • Eigengemaakt, de pop-up markt voor thuisMakers en Smakers, voor de 2 keer plaatsvond op een mistovergoten evenementendek van Rotabs
  • we de Van der Leeuwprijs 2011 wonnen voor het versterken van de wortels van van stadsbewoners

Kortom, een rijke oogst in 2011. En, wij ploegen, zaaien en oogsten in 2012 lekker verder!

Mede mogelijk gemaakt

Met de fantastische inzet van alle deelnemers, marktkraamhouders, medewerkers en vrijwilligers. En natuurlijk onze subsidiënten, sponsoren, partners en vrienden. Een overzicht van hen is hier te vinden.

In beeld

En omdat plaatjes meer zeggen dan 1000 woorden: Rotterdamse Oogst 2011 in beeld.

Rotterdamse Oogst in 2011