Rotterdamse Oogst

De boer op!

22 maart 2012

Rotterdamse Oogst haalt niet alleen graag de boeren uit de regio naar de stad toe, ook uitjes naar het platteland ziet zij wel zitten. En laat de lente zich daar nou uistekend voor lenen!

 

De baas bedanken

Zo heet het als een koe lekker hoog springt tijdens de eerste weidegang. Iedere lente wordt er druk gedanst. Dolblij dat ze weer de wei in mogen. Ook koeien zien dansen bij hun eerste weidegang? Meld je aan voor de Koe Alert.

Door je op te geven voor KOE Alert, word je op de hoogte gehouden van tijd, datum en plaats dat boeren uit de regio de koeien uitlaten. Via een e-mail krijg je enkele dagen van tevoren bericht. Op de boerderij ontvangt de boer je met een kopje koffie en goed uitzicht op de vrolijk dansende dames.

Maand van het Groene Hart 

Binnen vijftien minuten zit je er: het Groene Hart. Heel het jaar door een fijne plek om te fietsen, wandelen of de boer te bezoeken. En tijdens de maand van het Groene Hart (17 maart t/m 30 april) is er extra veel te doen. 

Lekker geiten in Stolwijk

We beginnen het paasweekend tussen 650 geiten, bij onze vrienden van MooiMekkerland in Stolwijk. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april luiden zij de lente in met een Farm Fair op hun boerenerf. Diverse kramen met ook oude bekenden van Rotterdamse Oogst, zoals Mosterd & Meer, De Smaak Van en imkerij de Bijzaak. En natuurlijk geitenkaas.  

Van gras tot kaas

Altijd al willen weten hoe die heerlijke Boeren Goudse Oplegkaas van Magdalena Captein gemaakt wordt? Slowfood werkt samen met Kaasboerderij Captein aan het behoud van deze kaas en organiseert daarom op zaterdag 31 maart het evenement 'Proef en beleef de Boeren Goudse Oplegkaas'. Van 10.00 tot 13.30 is iedereen welkom om de Slowfood Slak te volgen naar Kaasboerderij Captein in Zoeterwoude.