Rotterdamse Oogst

Laat de lente beginnen & zaait mee!

29 maart 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

Ben jij stadslandbouwer, volkstuinder, polderromanticus, kantoorkweker of balkonmoestuinprutser? Stadse theebrouwer of medicijnmaker? Een doe-het-zelf-anarchofoodie, guerrillagardener, natuurfreak of amateurkweker? Kom zaterdag 12 mei de brug over. Naar het voorjaarsfestival Zaait! met de Rotterdamse Moes- & nutsplantenmarkt. Waar ook jij aan mee kunt doen! 

 

Kweek je mee?

Kweek nu de zaden van je favoriete pompoenen, bietjes of goudsbloem op en verkoop of ruil ze op de markt. Zaden, zaailingen, zaadbommen en stekkies van moes- & nutsplanten of kant-en-klare stadse moestuinbakken: alles is welkom. 

Vanuit een winkelkarretje, een campingtafel, een rieten plukmand of zo vanuit de pot met aarde. Als echte doe-het-zelver zorg je zelf voor de verkoop of bezegel je zelf de ruil. En natuurlijk zijn ook de allerkleinste kwekers welkom met hun voorgekweekte moesplanten! 

    

Zaai-kennis over?

Je mag natuurlijk ook een leuke activiteit voor de kinderen bedenken, een spoedcursus zaaien voor volwassenen organiseren, komen vertellen over het kweken van aardappelen in autobanden of een lekker lentedeuntje komen zingen! De markt is een onderdeel van het voorjaarsfestival Zaait! van Rotterdamse Oogst. Er is dus nog veel meer te doen.

Meedoen? 

Zaterdag 12 mei, 10.00-17.00. Deelname is gratis. Locatie wordt nog bekend gemaakt.
Inschrijven kan via het online inschrijfformulier of door een mail te sturen naar info@rotterdamseoogst.nl 

De website zal gevuld worden met informatie over zaaien: een Zaait!-kalender, adressen van onze favoriete zadenleveranciers en tips & trucs. Hier kun je de ontwikkelingen rondom het programma en de nu nog geheime locatie vinden. 

Tags