Rotterdamse Oogst

De Buijtenkwekerij

27 april 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

Het Buijtenland van Rhoon is een nieuwe recreatiegebied voor de stad. In de transitieperiode van productie- naar natuurgebied, worden akkers geadopteerd door een stadswijk: de wijkakkers.

 

De wijkbewoners spelen een belangrijke rol bij de gewaskeuze, het zaaien en het handwerk zoals opbinden van gewassen en het oogsten. De Buijtenkwekerij functioneert als tuingereedschapkist, informatiepunt, zadenbank, schaftwagen, zaaikas, uithangbord, verzamelpunt voor de tuinclub en nog veel meer. De opbrengst wordt niet alleen verdeeld naar arbeid maar zal tijdens oogstevenementen in de Buijtenkeuken tot een prachtige maaltijd verwerkt worden. 

Op Zaait! wordt op de Kaap vast voorgekweekt voor deze akker in het ommeland. Logisch toch? Ontwerper van het plan, Willemijn Lofvers, gaat aan de slag met pompoenzaden en kan vast wat stadse handen gebruiken!

De Buijtenkwekerij is een onderdeel van Werkplaats Buijtenland, een project van Ester van de Wiel en Marnix Tavenier. Op dit moment realiseren ze zes kunstwerken die de economische en recreatieve potentie van het gebied Buijtenland van Rhoon versterken. De door hen uitgenodigde ontwerpers zullen buijtentools ontwikkelen om het recreatief potentieel te onderzoeken: een buijtenbrouwerij, buijtenbed, buijtenkeuken, buijtenkwekerij en buijtenpaden. Allen worden op maat ontworpen voor de plaatselijke, archetypische platte kar, die het grootste deel van het jaar niet in gebruik is. 
werkplaatsbuijtenland.nl
 
Wanneer: zaterdag 12 mei, doorlopend van 10:00 - 17:00 uur