Rotterdamse Oogst

Havenboerderij en Dakakker

30 april 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

Stadslandbouw in Rotterdam. Het lijkt werkelijkheid te gaan worden! Daarom gaan we 11 mei op een unieke tour naar twee kersverse akkers. Van de havenboerderij van UIT JE EIGEN STAD aan de Marconistrip naar de kersverse dakakker 

 

Eten wat de stad schaft is het motto van de heren van UIT JE EIGEN STAD de nieuwe stadsboerderij vlakbij Marconiplein. UIT JE EIGEN STAD is dé Nederlandse pionier van stadslandbouw. In uitgekiende ecologische circuits wordt op kleine én grote schaal voedsel geproduceerd. In mei gaan de eerste zaden de grond in en komen de eerste kuikens aan. Net geopend en nog volop in ontwikkeling, krijgen we er een unieke rondleiding. 

Net opgeleverd, nu al veelbelovend: de grote moestuin op het dak van kantorencomplex het Schieblock is geopend. Architectenbureau ZUS maakte het plan voor de 'dak-akkers', geinspireerd door door de dakboerderij Eagle Street Rooftopfarm in Greenpoint, Brooklyn (USA). Dakboerin Annelies Kuipers uit Haarlem maakte een beplantingsplan. Het Rotterdams Milieucentrum en de Moestuinman gaan er nu verder mee aan de slag. Met het creëren van de proefdakkers willen de initiatiefnemers aantonen dat stadslandbouw op daken haalbaar is. 

Wanneer: vrijdag 11 mei, 16.15 uur
Verzamelen bij Uit je Eigen Stad op de Marconistraat
Op inschrijving, gratis toegankelijk
max. 20 deelnemers
Tags