Rotterdamse Oogst

Polderdag in het Buijtenland!

12 juni 2012

Het platteland de stad in is leuk, maar soms willen we ook even de boer op. Dus trekken we dit weekend naar het Buijtenland. Het Buijtenland van Rhoon wel te verstaan. En proeven, beleven, rusten en eten we het landschap met onze vrienden van Werkplaats Buijtenland.

 

Polderdag

Zaterdag 16 juni wordt de Polderdag Rhoon georganiseerd. Van 09.00 uur 's morgens tot 17 Op deze dag zetten boeren en bewoners hun erf en akkers open voor bezoekers. Tal van activiteiten zijn daar georganiseerd om de mensen te laten zien, ruiken, voelen en beleven hoe mooi de polders rondom Rhoon in hun huidige vorm zijn. En dit jaar doet Werkplaats Buijtenland ook mee!

Werkplaats Buijtenland

Tijdens het Rotterdamse Oogstfestival op het Heemraadsplein vorig jaar waren ze te gast en konden onze bezoekers kennis maken met de ideeën die leefden voor de set mobiele gereedschappen van Werkplaats Buijtenland. Inmiddels heeft Werkplaats Buijtenland de nieuwe set werktuigen in gebruik genomen. Om het Buijtenland van Rhoon te 'bewerken' tot een agrarisch, cultureel en recreatief gebied. En wat zijn ze prachtig geworden!

Werkplaats Buijtenland

Eet het landschap in de Buijtenkeuken van Elmo Vermijs. Proef het landschap met de Buijtenbrouwerij van Henriëtte Waal. Rust in het landschap vanuit het Buijtenbed van Studio Makkink&Bey. Maak het landschap met de Buijtenkwekerij van Willemijn Lofvers. Beleef het landschap op de Buijtenpaden van Ester van de Wiel en Marnix Tavenier.

Agrogids

Tijdens de polderdag wordt ook de Agrogids gepresenteerd. Een leeswijzer voor het landschap van Buijtenland met naast een legenda van de flora en fauna die langs de Buijtenpaden zijn te vinden ook wetenswaardigheden zoals herkomst en eigenschappen van voorkomende gewassen en diersoorten in Buijtenland. De gids is te gebruiken als een veldgids om tijdens de wandeling een brug te slaan tussen wat je waarneemt en wat je weet. De Agrogids is vormgegeven als een wandelkaart met aan de andere zijde het wandelnetwerk in het Buijtenland van Rhoon waarvan de Buijtenpaden onderdeel zijn. Ophalen dus die gids & aan de wandel!

Informatie

De Polderdag vindt plaats op zaterdag 16 juni 2012, van 9:00-17:00 uur. 
De Agrogids zal om 12:00 uur gepresenteerd worden op het erf van Adjan Vos (Korteweg 4 te Rhoon). 
Meer informatie is te vinden op de website van de Polderdag Rhoon en op de site van Werkplaats Buijtenland.

Fotografie: ©2012 Werkplaats Buijtenland, fotograaf Ralph Kämena