Rotterdamse Oogst

De (stads)boer op

21 juni 2012

We hoeven we ons dit weekend niet te vervelen. Want we kunnen wederom de boer op! Er is namelijk weer heel wat te beleven rondom onze favoriete thema's, stad, voedsel en platteland. 

 

Dag van de Architectuur

De Dag van de Architectuur 2012 staat in het teken van Architectuur en Voedsel. Met een lunchlezing van Carolyn Steel bij Uit Je Eigen Stad. Een bezoek aan onze stadsboerderij, met o.a. het Eetbaar Rotterdam Film Festival en een busexcursie naar Werkplaats Buijtenland in Rhoon. Zinneprikkelende fietstochten door Parfum de BoemBoem en Linda Roodenburg. En een smakelijke afsluiting bij het NAI. 
dagvandearchitectuur-rotterdam.nl

Lekker naar de Boer

Liever de stad uit? Ga Lekker naar de Boer! Op 23 & 24 juni houden zo'n 200 biologische boeren en tuinders open erf. Dit is dé gelegenheid om zelf te zien, ervaren en proeven wat van de boer en biologisch nou zo speciaal maakt. Er zijn rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en kinderactiviteiten. 

Natuurlijk zijn ook een aantal van 'onze' boeren vertegenwoordigd. Shaula van Bio aan Huis heeft een leuk programma samengesteld op haar erf in Nieuw-Beijerland. En ook Ageeth en Mees van Boerderij Landzicht stellen hun erf open voor het publiek. Ga je mee? 
www.lekkernaardeboer.nl