Rotterdamse Oogst

Oogstfestival 2012: Land van melk en honing

16 juli 2012 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Zaterdag 22 september gaan we de (hopelijk) overvloedige oogst vieren op de vierde editie van het Oogstfestival!  Dit jaar worden honing en melkproducten extra in het zonnetje gezet, met het thema 'Land van melk en honing'. Heerlijke hangop, karnemelkse pap, zoete honingtoetjes, bezige bijen, begeerlijke boter en kruidige kazen. Ook de makers van dit lekkers zullen daarbij niet ontbreken.

 

Ook gaat het thema over overdaad (in tijden van crisis) en rijkdom van de oogst. Dit sluit aan op de doelstellingen van Rotterdamse Oogst: niet van ver halen wat hier in al zijn rijkdom te krijgen is.

 
Het land van melk en honing wordt in de volksmond ook wel Luilekkerland genoemd: een mythische plek vol overvloed, waar de gebraden duiven zo je mond in vliegen en de pannenkoeken aan de boom groeien. Dat belooft wat voor de aankleding van het Heemraadsplein!

 

 
Het complete programma staat begin september op deze site, maar we kunnen alvast een paar namen verklappen: Werkplaats Buijtenland met de Buijtenkeuken en de Buijtenbrouwerij, werklandschap EET, Kosmopolis met Snack Tamam, Singeldingen, Senor Sandor, Red Herring en de kleintjes kunnen de boer op in Lolland. 
Tags