Rotterdamse Oogst

Tom Hodgkinson in WORM

26 oktober 2012

Onze Gerda en Rianne houden van de stad, maar kijken soms verlangend uit naar het platteland. Zou het leven daar toch niet beter, schoner, eenvoudiger, leuker zijn? Weg uit de stad en terug naar het land! Bij ons duurt dat altijd maar even, want oh, wat zal dat wennen zijn. Daarom trekken we vrijdag 02 november gewoon naar het binnenstedelijke WORM en luisteren we naar de ervaringen van schrijver/journalist Tom Hodgkinson.

 

Over de utopisten, de escapisten, de idealisten en de pragmatici die uit de slipstream en de mainstream vertrokken, weg uit de stad en terug naar het land, om daar zelf iets van de grond te trekken. Fucking Good Art en WORM organiseren in het kader van de serie Kapitalistisch Realisme drie avonden rondom The Countryside Issue, een serie kleine monografische verkenningen van hedendaagse kunst in ‘de periferie’. 

Voor deze eerste avond op 2 november is de Engelse schrijver en journalist Tom Hodgkinson (1968) uitgenodigd. Hij is de oprichter en hoofdredacteur van het tijdschrift The Idler, een jaarlijkse periodiek dat campagne voert tegen het arbeidsethos, en auteur van How to be Free. Zijn filosofie, in zijn gepubliceerde boeken en artikelen, is een relaxte kijk op het leven, genieten van wat er komt in plaats van zwoegen voor een imaginaire betere toekomst. En daar hebben wij wel oren naar! Komen jullie ook?

Locatie: WORM, Boomgaardsstraat 71 te Rotterdam
Datum: Vrijdag 2 november
Zaal open: 20:00 uur
Start: Lezing begint om 20:30 uur

Meer informatie

www.worm.org
www.fuckinggoodart.nl
www.idler.co.uk