Rotterdamse Oogst

De Nieuwe Rotterdamsche Grondhouding

21 maart 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Goede aarde, daar begint het allemaal mee. Het zwarte goud. Die aarde kun je in zakjes kopen bij de supermarkt of het tuincentrum, maar ook maken van je eigen afval. In Rotterdam wordt GFT niet meer ingezameld. En dat is doodzonde.

 


Maak op de Oogstmarkt en op het Zaait! festival kennis met een nieuw initiatief: De Nieuwe Rotterdamsche Grondhouding. Daarmee wordt GFT van Rotterdammers weer verwerkt tot bruikbare compoogst, die ingezet kan worden door mensen met buurt- of balkontuinen. Lever je GFT-afval in bij het NRG verzamelpunt en je krijgt meteen bruikbare compost terug. Zo eenvoudig is het. 

Wat mag er in?

Welk afval is bruikbaar voor compost en welke spullen kun je er beter niet in stoppen? Onderstaand plaatje geeft alvast een beeld. Milieu Centraal geeft ook een uitgebreid overzicht op hun website.


Tags