Rotterdamse Oogst

Vangen! Vergeten & overlastgevende lekkertjes.

22 mei 2013

Deelnemers aan het Rotterdamse Oogstdiner van afgelopen jaar kunnen hem vast nog herinneren: visser André en zijn krioelende rivierkreeften. Visser André deelde zijn favoriete recept voor het bereiden van de rivierkreeften met onze gasten. Wat waren ze lekker! Dat vraagt om meer. Daarom gaan we ze vangen, samen met onze favoriete binnenvisser.

 

 

Hoe, wat, waar

Datum: zaterdag 15 juni 2013
Vertrek vanuit Rotterdam: 9:00 uur
Kosten: € 85,00 (inclusief eten & drinken voor de hele dag)
Vervoer: We gaan met eigen vervoer, maar proberen zoveel mogelijk samen te rijden
vergeet je kaplaarzen en zwemdiploma niet. We zijn in een waterrijke omgeving!

Meedoen? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar rianne@rotterdamseoogst.nl

 

Heerlijke Visserijen

André Blokland is visser. Niet op de woeste zeewateren, maar binnenvisser op de Gorinchemse Heerlijckheid. Samen met Heerlijke Visserijen stelt hij zich ten doel het lekkers uit de binnenwateren en de omringende natuur aldaar met anderen te delen. En er is nogal wat lekkers te vinden, daar in die drassige, moerassige polders. Wat allemaal, dat laat onze vriend graag zien tijdens een dagje vissen. 

Overlastgevende en vergeten lekkertjes

Eerder schreven we al over de rivierkreeften, de overlastgevende lekkertjes die onze polders bevolken. Maar naast een overschot aan deze heerlijke kreeften is er in de rivieren nog een hoop ander lekkers te vangen. Wie kent ze nog? Blankvoorn, Bliek (ook wel Kolblei genoemd), Meerval, Brasem, Voorn, Snoek, Barbeel?

Excursie Binnenvisserij

Op 15 juni gaan wij met André Blokland uit vissen. Met fuiken en het staand want. En jullie mogen mee! Vanuit zijn uitvalsbasis De Griendhut gaan we op pad. Eerst de polder in op kreeftenjacht om daarna zelf met netten de lekkerste vis binnen te sleuren.  Al het gevangene bereiden we natuurlijk, op de traditionele potkacheltjes bij de hut. Leer je eigen eten zoeken en vangen. Proef de natuur!  

Hoe zo'n workshop eruit ziet? Neem even een kijkje op de facebookpagina van Heerlijke Visserijen.  

   

 

 

Tags