Rotterdamse Oogst

Wij maakten het zo!

18 juli 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Hoe maakten we het, zaterdag 6 juli op het Noordplein? Nou, wij maakten het goed!  Je kunt het allemaal terugkijken in de fotoverslagen van de workshops en het diner.

 
 

Vrolijk en sterk

We bakten de broodjes bruin en draaiden de worsten lang. We karnden de boter geel en lustten de rivierkreeften rauw. We bakten pizza op de piazza en lieten ons de eigengemaakte sushi smaki. We pureerden de groenten koud en vermaakten ons met muziek. We zijn vrolijk en sterk, dankzij de groente van van Herk (en het lekkers van alle andere marktkooplui!). 

12 Thuiskoks 

En niet alleen wij maakten het. Twaalf thuiskoks, chefs voor één avond. Twaalf verschillende menu's, even kleurrijk als hun samenstellers. 12 x 10 gasten, of moeten we zeggen fanatiek lobbyisten voor hun gastheer/-vrouw? 12 verschillende sferen, en allemaal even sfeervol. 
Een gouden pollepel, eigengemaakt dat wel natuurlijk. Twee juryleden, onafhankelijk, streng, maar met een onmogelijke taak.
Kortom, twaalf pop-up restaurants die neerstreken in de marktkramen op het Noordplein. Mitone, Nicole, Robert-Jan, Clara & Carinda, Hidde, Dada, de ongekroonde koninginnen van Schiebroek, de dames uit Het Klooster, Debbie & Yvonne, Jiri & Tessa, Do en Saskia. Zij maakten het goed! 
 
Fotografie: Paul van der Blom & Rotterdamse Oogst
 

Hoe maakt u het? overdag: 

Hoe maakt u het? Markt & Workshops

De hele reportage zie je hier.

 Hoe maakt u het? diner:

Hoe maakt u het? Diner 2013

 De hele reportage van het diner zie je hier.