Rotterdamse Oogst

Mais voor de Varkens!

23 augustus 2013 - Geplaatst in Varkenshuis Rotterdam

In de moestuinen rondom het Varkenshuis wordt er druk getuinierd door China op de Kaap. Voor de mensen zelf én voor de varkens. Speciaal voor de varkens zaaiden de tuinders een maisveld in. En met succes!

 

Blonde Arie & Slome Japie hebben fijne buren op de Kaap. Ze geven ze te eten, zorgen dat hun modderbad altijd goed gevuld is, komen knuffelen en zorgen ervoor dat ze niks tekort komt. Ook de Chinese buren zorgen voor de varkens.

In de bakken van China op de Kaap, rondom het Varkenshuis wordt door de buren druk getuinierd: pompoenen, courgettes, onsterfelijkheidskruid, aardbeien, paksoi. De planten doen het goed. Zo ook het voedermais voor de varkens. Na een schuchtere opkomst in het koude voorjaar, staat het maisveld naast het Varkenshuis er nu toch heel goed bij. De oogst kan bijna beginnen. Speciaal voor de 2 Bonte Bentheimers! Want varkens vinden mais lekker (en wij ook, want ze worden er lekker dik van)!

Meer weten over China op de Kaap en hun Chinese Moestuin? Kijk op www.chinaopdekaap.nl

Mais voor de varkens

 

 

Tags