Rotterdamse Oogst

Cider uit de Buijtenbrouwerij

17 september 2013 - Geplaatst in De Boer Op

Sanne Houtzager en haar man hadden een ciderbrouwerij in Frankrijk. Daar is het bijna net zo mooi op het platteland als in Rhoon! Vandaag gaan ze experimenteren met de Buijtenbrouwerij. De appels van boer Van der Jagt en boer Visser (zoet, bitter en zuur) worden geperst. Met een proeverij van verse appelsap en natuurlijk: cider.

 
 
Recreeren is een werkwoord: De Buijtenbrouwerij van Henriette Waal is onderdeel van het project Werkplaats Buijtenland. Ontwerper ontwikkelde Ester van de Wiel nieuwe, actieve, vormen van recreatie voor het Buijtenland van Rhoon.

Samen met het ontwerpteam van Werkplaats Buijtenland zijn vijf mobiele werktuigen gerealiseerd waarmee het Buijtenland van Rhoon bewerkt kan worden. Ze geven een aanzet om samen met de lokale ondernemers en inwoners gebiedseigen producten en diensten te ontwikkelen. 
 
Waar
In en om Boerderij De Vossenburg, Kortewg 4, Rhoon

Wanneer
Zondag 22 september, De Boer Op
13:00 -17:00
 

 

Tags