Rotterdamse Oogst

Workshop: Fermenteren kun je leren!

29 november 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Veel van ons voedsel hebben we te danken aan fermentatie door bacterieculturen. Heerlijke kwark, kazen en yoghurt, bier en wijn, azijn en sojasauzen, om maar wat te noemen. En natuurlijk groentes zoals zuurkool. Fermenteren kun je leren. Heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een setje ijverige bacteriën. De natuur in haar volle glorie gevangen in een potje! 

 

Tijdens de workshop bespreken Keukenboeren Sanne en Ivo de basisprincipes van het fermenteren waarna je zelf zuurkool en een desemstarter maakt. Trek gekregen? Tijdens de workshop bakken we zuurdesembroodjes in de houtoven. Die mogen natuurlijk op! Leg er wat van onze zuurkool op en eventueel een versgerookt worstje van Wild Vleesch. Oei... dat is lekker!  

Bij de Keukenboeren leer je eenvoudig eten op een natuurlijke en ambachtelijke manier zelf te maken. Het team bestaat uit liefhebbers die het plezier van hun uit de hand gelopen hobby graag met je delen. Ze leren je oeroud vakmanschap opnieuw waarderen en brengen daarbij de beste lokale ingrediënten onder de aandacht. 
www.keukenboeren.nl

Tijden

  • 14.00 uur
  • 15.30 uur

Duur: 45 minuten

Kosten

€ 5,00 per persoon.
Inclusief een een versgebakken broodje zuurkool, een potje zelfgemaakte zuurkool en een actieve desemstarter voor thuis.

Inschrijven

Online inschrijven was mogelijk tot vrijdag 6 december 21 uur. Kom vooral langs het Noordplein en sluit je aan bij de worskhops. Er zijn nog plekken!

Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan (vol=vol)

 

 

 

Tags