Rotterdamse Oogst

Workshop: Stadskippen voor dummies

29 november 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Na de plofkip, de graskip, de maïskip en de scharrelkip kijken wij uit naar een nieuwe kip: de Stadskip. Want weinig dieren geven brengen zo veel op als de kip: kippen eten bijna alles, leggen eieren en zijn tokken gezellig door in de tuin. Als je wilt, kunnen je kippen je zelfs voorzien van vlees.

 

Kip, ik houd je!

Wij gaan stadskippen houden dus! In de achtertuin. Hoe? Stadskippenhouder Michael Moerman legt het je uit en geeft antwoord op vragen als: Wat voor hok hebben ze nodig? Wat moet je doen als je kippen hardnekkig broeds zijn? Hoe zorg je voor een nest met kuikens? Waar laat je de jonge haantjes? En niet vergeten: hoe zorg je dat je buren niet wakker worden van de haan? Er is tijdens de workshop volop gelegenheid om vragen te stellen.

Michael Moerman is opgegroeid in het buitengebied van Maasland. Sinds zeven jaar woont hij met zijn gezinin een rijtjeshuis. Aanpassen aan de rijtjeshuis-levensstijl is echter het laatste dat hij van plan is. Inventiviteit, creativiteit en een tikkeltje eigenwijsheid maken het mogelijk het buitenleven in de stad voort te zetten. “Kippen zijn een levende biobak met een opbrengst van eieren, vlees en bovenal gezelligheid”. Volg deze workshop en wordt deel van de ‘urban chicken movement‘. 
www.facebook.com/Stadskip

Tijd

  • Stadskippen houden voor dummies: 10:30 uur (duur 1 uur)
  • Stadskippen houden voor dummies: 13:00 uur (duur 1 uur)

Kosten

€ 5,00 per persoon

Inschrijven

Online inschrijven was mogelijk tot vrijdag 6 december 21 uur. Kom vooral langs het Noordplein en sluit je aan bij de worskhops. Er zijn nog plekken!

Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan (vol=vol)