Rotterdamse Oogst

Brouw een appeltje voor de dorst!

2 december 2013 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

400 miljoen kilo appels en 200 miljoen kilo peren plukken we in Nederland jaarlijks van de bomen. Wij smullen van appeltjes vers uit het vuistje en van appeltjes voor de dorst als appelsap. Maar, wij missen Hollandse cider! 

 

Hoog tijd om daar wat verandering in aan te brengen. Op Hoe Maakt U Het? gaan we appels shredderen, persen en brouwen. Met historische appelrassen uit een boomgaard in Rhoon, in de Buijtenbrouwerij* van Werkplaats Buijtenland. Ex-ciderbrouwer Eric Dullaert vertelt ons hoe het er in Normandie aan toe gaat en hoe we dat hier zouden kunnen doen. Onder het genot van een lokaal gebrouwen cider luisteren naar mooie verhalen over fusten, hevelen, refractometers en hoe belangrijk de bittere appels zijn. En fantaseren! Over een cider-fabriek en waarom stoppen bij cider? Doorstoken tot een mooie calvados die hap!

Hoe Maakt U Het? Met appels, bittere appels! 

Tijden

  • 12.00: workshop & proeverij
  • 14.30: workshop & proeverij
  • 16:00: workshop & proeverij

Kosten

€ 5,00 per persoon

Inschrijven

Online inschrijven was mogelijk tot vrijdag 6 december 21 uur. Kom vooral langs het Noordplein en sluit je aan bij de worskhops. Er zijn nog plekken!

Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan (vol=vol)

 

* De Buijtenbrouwerij is ontworpen door Henriette Waal als onderdeel van het project Werkplaats Buijtenland van Ester van de Wiel