Rotterdamse Oogst

Zeepkistschema

28 februari 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

De gemeenteraadsverkiezingen staan voor de deur en er wordt druk campagne gevoerd door de hele stad. Ook tijdens de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. Vanaf de zeepkist, uh marktkrat. Naar oud marktgebruik!  

 

Zeepkistschema

11:00 Partij voor de Dieren
Bart Canton - kandidaat gemeenteraadslid 

11:30 Partij van de Arbeid
Marco Heijmen - kandidaat gemeenteraadslid, fractievoorzitter PvdA R’dam

12:00 Libertarische Partij
 - kandidaat gemeenteraadslid

12:30 D66
Stientje van Veldhoven - lid 2e Kamerfractie D66 NL

13:00-14:00 Verse Marktmuziek
Voor de nodige ontspannigh ende vermaeck zorgt singer-songwriter Fleur Kesic 

14:00 uur WIJ Delfshaven
Robbert de Vrieze, kandidaat gebiedscommissie Delfshaven

14:30 GroenLinks
Bram van Ojik - fractievoorzitter GroenLinks NL
Arno Bonte - kandidaat gemeenteraadslid, fractievoorzitter GroenLinks R’dam

15:00 VVD 
Jan Willem Verheij - kandidaat gemeenteraadslid

15:30 SP
Ike Teuling - kandidaat gemeenteraadslid

De Spelregels

Spreektijd
10 minuten, max uitlopend tot een kwartier

Onderwerp
Partijstandpunten inzake de kwestie Buijtenland van Rhoon en daarmee samenhangend de waarborging van een gezond en lekker eetklimaat voor de stad Rotterdam (zie hieronder).

Overtredingen
Afwijkingen van het onderwerp worden de kop in gedrukt met de plantenspuit!

Wat willen we van de partijen weten?

  • Wat vinden onze poltici van de op handen zijnde onteigening van onze boeren in Rhoon? 
  • Heeft de stad Rotterdam natte natuur harder nodig dan aardappelen, spruiten en melk van eigen boeren? 
  • Hoe gaan de Rotterdamse politici in de toekomst een smakelijk en gezond eetklimaat voor onze stad waarborgen? Een bereikbaar eetklimaat waarin Rotterdammers kunnen zien, ruiken, voelen en proeven? 

Waarom willen we dat? 

Wij van Rotterdamse Oogst stemmen voor de mond: voor boeren en een lekker gezond eetklimaat. Sinds 5 jaar houden wij ons bezig met het wortelen van de stadsbewoner, onder andere door het stimuleren van een lekker en smakelijk eetklimaat voor de Rotterdammers. Veel is er in die tijd gebeurd, in positieve zin. We hebben in Rotterdam nu akkers in plantsoenen en een boerderij op de Marconistrip. Om de stad te voeden. Stadslandbouw heet dat. Fantastisch! Korte ketens, minder transport, meer controle. En ook: meer smaak, meer plezier en een rijkere voedselcultuur. Maar we maken ons ook zorgen. 

Vlak onder Rotterdam, bereikbaar met de metro, ligt het Buijtenland van Rhoon. Een vruchtbaar polderlandschap, een prachtig landbouwgebied. Maar dat gaat vernaderen. Het landbouwgebied moet plaatsmaken voor natte natuur. 15 boerengezinnen zullen onteigend worden. Wij vragen ons af waarom? 

Rotterdamse Oogst pleit voor een subliem voedsellandschap

We kunnen van het Buijtenland van Rhoon ook een subliem voedsellandschap maken. Samen met de boeren, met ruimte voor stads ondernemerschap. Waar cider gebrouwen wordt in boomgaarden, waar stadse soepkokers samenwerken met de boeren. Zo kunnen we samen het Eetklimaat van de stad verbeteren. Een lekker gezond eetklimaat en bovenal: bereikbaar.  Een eetklimaat waar zien, ruiken, voelen en proeven centraal staan. Superverse groente rechtstreeks aan de stad leveren, ziekenhuizen voorzien van gezond eten, kinderen leren over voedsel en waar het vandaan komt? Zien, ruiken, voelen en proeven. 

Zie ook

 

Tags