Rotterdamse Oogst

Het is weer lente!

19 maart 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!

En dus gaan we zaaien. Binnen kunnen we alvast beginnen met het opkweken van de tomaten, bieslook, pastinaak en prei.  Buiten kunnen de tuinbonen in de grond en kan de knoflook geplant (hopelijk had je die al gepoot) worden. 

 

Maar om te zaaien, hebben we natuurlijk wel zaaigoed nodig. Volleerde moestuinierders oogsten hun zaad van doorgeschoten moesplanten aan het einde van het seizoen. Heb je dit (nog) niet kunnen doen of blijken de zaadjes niet kiemkrachtig genoeg? Dan weten wij nog wel een paar adressen waar je je zaden kunt bestellen.

STEK

De stadstuinwinkel van Rotterdam. Waar groenliefhebbers worden geïnspireerd en groentjes op weg worden geholpen. Het assortiment van STEK de stadstuinwinkel bestaat uit biologische zaden, natuurlijke planten en duurzame producten waarmee elke stadstuin, balkon of dakterras omgetoverd kan worden tot een groen paradijs. Ons favoriete adres in Rotterdam!
www.stekrotterdam.nl

Vreeken's zaden

Eén van onze favoriete adressen in Dordrecht. Heeft een uitzonderlijk groot assortiment aan zaden en zaailingen. Van de oude vertrouwde peterselie tot bijzondere gewassen en vergeten groente. Al eens gehoord van "Limburgse Gele van Mollenstaart" (wortel) of "Pink Passion" (snijbiet)? Wij zijn fan!
www.vreeken.nl

Online zaden bestellen kan, maar hou rekening met een lange levertijd (topdrukte). Wil je zeker weten dat je snel zaad in huis hebt? Neem de waterbus naar Dordrecht en breng een bezoekje aan de winkel op de Voorstraat. Leuk uitje!

De Bolster

Ook bij de Bolster hebben ze een ruim assortiment aan biologische zaden. Van Green Zebra-tomaten tot stoksnijboom Helda tot de kleine Pimpernel. Ook in het hoogseizoen een snelle levertijd!
www.bolster.eu
Een kleine selectie aan zaden van de Bolster is ook te koop bij de Gimsel.

Diana's Mooie Moestuin

Zelfgeoogste zaden van een volkstuinder in hart en nieren!
www.freewebs.com/ruudendiana

De Nieuwe Tuin

Kleine & eigenzinnige kwekerij waar gewerkt wordt aan "de selectie van buiten-gewone eetbare planten". Zeker ook een bezoekje waard, al zijn ze maar beperkt open! 
www.denieuwetuin.be 

 

En verder kun je voor zaden ook terecht bij:

De Historische Groentehof
Oranjeband Zaden