Rotterdamse Oogst

Aanschuiffermenteren

13 mei 2014 - Geplaatst in Eigengemaakt, Rotterdamse Oogst Zaait!

Men neme een tafel, potjes, snijplanken, messen, raspen. Kool, wortels, rabarber, tomaten, bloemkool, komkommer, ui of andere groenten. En lactobacillen natuurlijk. Je hoeft alleen zelf je handen nog even uit je mouwen te steken. Schuif aan, want fermenteren kun je leren! 

 

Tijdens Eigengemaakt op Zaait! kun je aanschuiven om die kool die nog in je koelkast ligt, de vers geoogste rabarber of dat bosje wortels te leren fermenteren. Doe je mee? Schuif gerust aan, neem mee wat je hebt en pak wat je nodig hebt. De ervaren thuisfermenteerders van Keukenboeren leggen uit hoe.

Tijd: 13:00-16:00 uur
Kosten: jij bepaalt, wat je betaalt. Afhankelijk van wat je gebruikt hebt.

Fermenteren

Veel van ons voedsel hebben we te danken aan fermentatie door bacterieculturen. Heerlijke kwark, kazen en yoghurt, bier en wijn, azijn en sojasauzen, om maar wat te noemen. En natuurlijk groentes zoals zuurkool. Fermenteren kun je leren. Heel makkelijk, want het echte werk besteed je uit aan een setje ijverige bacteriën. De natuur in haar volle glorie gevangen in een potje! 

Keukenboeren

Bij de Keukenboeren leer je eenvoudig eten op een natuurlijke en ambachtelijke manier zelf te maken. Het team bestaat uit liefhebbers die het plezier van hun uit de hand gelopen hobby graag met je delen. Ze leren je oeroud vakmanschap opnieuw waarderen en brengen daarbij de beste lokale ingrediënten onder de aandacht. 
www.keukenboeren.nl 

Tags