Rotterdamse Oogst

Het Krootje 2014

15 mei 2014 - Geplaatst in Eigengemaakt

Geen Eigengemaakt zonder Krootje, de prijs voor het lekkerste en eigenste thuismaaksel. Maar wie gaat de zware taak op zich nemen en zich door al het eigengemaakts heen proeven op zoek naar de winnaar van het felbegeerde Krootje 2014? Zoals altijd hebben we weer een illuster gezelschap van lekkerbekkende stadsgenoten weten te verzamelen. 

 

We stellen de jury aan je voor

Maidie van den Bos won in 2010 samen met Denise het allereerste Krootje! En sindsdien zijn we haar niet uit het oog verloren! Met de dames van Lab.Luilekkerland was ze een graag geziene gast op onze markten. Vooral haar bloesem- & onkruidcocktails worden node gemist! Als geen ander weet zij wat er allemaal bij komt kijken als Eigenmaker, en kan zo het kaf van het koren scheiden. 

Journalist Wim de Jong is een van de oprichters van De Buik van Rotterdam, de website gewijd aan de bloeiende foodcultuur van onze stad. Gaat minstens drie keer per week uit eten en struint regelmatig onze Oogstmarkt af. Met die buik en smaakpappillen zit het dus wel goed bij Wim.  

Lot Piscaer, journalist en blogger, is jurylid van het eerste uur bij Eigengemaakt. Ze verheugt zich op weer een middag broodjes, smeersels, worsten, pasteitjes, spiezen en taarten proeven. Overweegt een maagvergroting.

Wie o wie gaat er, na Walter met zijn Afrikaner braai-worsten, de goddelijke garnalenkroketten van Gerard, en Maidie met haar supersoep, naar huis met het Krootje? Kom zaterdag zelf proeven wie de prijs voor het beste Eigenmaaksel verdient! 

  

Van links naar rechts:

Krootje 2010 - Maidie & Denise met soep
Krootje 2011 - Gerard met garnalenkroketten
Krootje 2012 - Walter met boerewoss van de braai 

Tags