Rotterdamse Oogst

Boerenlandmaal

4 juni 2014 - Geplaatst in De Boer Op

Eten van het landschap, midden in het landschap. Dat kun je verwachten als je reserveert voor het Boerenlandmaal op zaterdag 21 juni in Rhoon. We gaan die dag de boer op, en sluiten af met een lekker feestje in de polder. Chef Lucas Mullië van de Foodcurators trakteert ons op de smaak van het prachtige Rhoonse landschap. Maallust koelt het bier. Wij nemen de muziek mee. Alleen voor boeren, burgers en buitenlui, PROOST. 

 

Foodcurators

Een vloeibaar herbarium, een kruidenbibliotheek, ciders en pates. De Foodcurators collectioneren voedsel. Ze verzamelen, conserveren, bewerken en presenteren. De collectie bestaat uit ingemaakte producten in potten, maar ook uit gedroogde vellen planten, gesuikerde bloesems, gedroogde vissen in zoutplaten, poeders van gemalen en gedroogde vruchten en‘levende conserven’ zoals zuurdesemgist. Met deze collectie stellen de Foodcurators presentaties samen en bereiden ze diners. 
foodcurators.wordpress.com

Boerenlandmaal

We verklappen niet wat hij dit jaar allemaal gaat maken, maar wie rondfietst door de polders van Rhoon ziet daar genoeg materiaal voor de collectie: van andijvie tot notarisappel, van Mangalitzavarken tot Blonde d'Aquitainerund. Eten van het landschap, midden in het landschap. Het boerenlied heeft het hoogste woord, het landschap wordt smakelijk bezongen. Proost!

 

 

 

 


Meer info

Zaterdag 21 juni, 18:00  - 23:00 uur  

Prijs: € 20,- inclusief welkomstdrankje

Locatie: Boerderij Vossenburg, Korteweg 4, Rhoon

VOL