Rotterdamse Oogst

Zij maakten het diner in 2013!

5 juni 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Het was een memorabele avond! De avond van het eerste Hoe maakt u het?-diner. De marktkramen van Hoe maakt u het? veranderden 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Het weer, het plein, de muziek: de omstandigheden waren perfect. En zeker zo perfect: de 12 restaurants  waar de thuiskoks zich uitsloofden voor hun gasten!

 

Tafel 1: Dada Wang

Dada Wang is architect, ontwerper en kijkt ook als zodanig naar voedsel. Al eerder bouwde ze een stad van suiker, serveerde ze een maaltijd met vegetarische dieren en ontwikkelde ze een cocktail voor Nacht van de Kaap. De concepten van Dada zijn niet alleen lekker maar ook een lust voor het oog! Met invloeden van de Franse en de Chinese keuken zal Dada voor Hoe maakt u het? een driegangen menu serveren waarin de paddestoel centraal staat. Verwacht dus een prachtig bord eten waarin verschillende eetculturen elkaar zullen raken!
Prijs: € 30,- p/p  (inclusief kadobox!)
 

Tafel 2 Nicole Hoven 

Vers van de markt! Het diner van Nicole is geïnspireerd op wat er zaterdag 6 juli op de markt te halen valt. Misschien staat er op het menu wel een zelfgemaakte worst uit de workshop van Wild Vleesch, of gaat ze vis roken, haalt ze kapucijners van Uit je eigen stad of....???
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 3 Debbie Stedehouwer & Yvonne Martini

Dat koken zonder dierlijke producten heel lekker is bewijzen Debbie en Yvonne met hun driegangen vegan menu. "Onbekend maakt onbemind, zo dachten wij ook over Vegan. Door mee te doen aan de vegan challenge ontdekte wij dat je lekker en gevarieerd kunt eten en dat het vaak simpel en snel te bereiden is". Met fantastische groenten in de hoofdrol val je van de ene lekkernij in de ander; romige courgette-spinaziesoep, gekarameliseerde venkel op een bedje van pasta en als toetje een "natuurlijk" gezoete proeverij met o.a. zoete sushi!
Prijs: € 30,- p/p
 

Tafel 4 Hidde van der Lijn

Eten zonder gedoe. Hidde is fan van de boerenkeuken, maakt niet uit uit welk land het komt. Mooie producten in dito gerechten. Voor Hoe maakt u het? houdt Hidde het dan ook simpel. Gewapend met een snelkookpan betreedt hij de thuiskok-arena om voor u de mooiste boerengerechten op tafel te zetten. Fastfood dus, maar dan met een geheel nieuwe betekenis!
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 5 Tessa Wendrich & Jiri Teunis

Een goede gezondheid begint bij voeding. Voor Jiri en Tessa betekent dat een biologisch en grotendeels plantaardig dieet. Dat ook nog eens goed is voor de aarde! Daarom serveren zij tijdens Hoe maakt u het? een volledig veganistisch, glutenvrij en deels rauw 3 gangenmenu, bestaande uit een rauwe loempia met mangochutney, een pittige pompoencurrymet groene groente en rauwe kokos limoen cheesecake als toetje.
Prijs: € 32,50 p/p
  

Tafel 6 Mitone Molenkamp

Experimenteren in de keuken; Mitone draait er haar hand niet voor om. Speciaal voor Hoe maakt u het? zal ze zorgen voor een ware smaakexplosie! Denk aan in lavendel gerookte zalm en spannende salades die door hun kleurenpracht de show stelen!
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 7 Saskia Leenes

We zeggen Bresse kip op een bedje van wilde groenten, gegrilde makreel met een citrusbietensalsa en wellicht een sinaasappel-amandeltaartje toe. Om je vingers bij af te likken! Dit prachtige menu is samengesteld door Saskia Leenes.
Prijs: € 26,50 p/p
 

Tafel 8 Do Bartali 

Voor iedereen die houdt van de traditionele Italiaanse keuken is tafel 8 de juiste plek. Do maakt een (vegetarisch) viergangen menu met verschillende antipasti, spaghettoni al pesto di peperoni gialli, insalata & parmigiana di melanzane en om de avond af te ronden (zelfgemaakte) amaretti & un bel caffè.
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 9 Stadslandbouw Schiebroek 

De ongekroonde koninginnen van de stadslandbouw, dat zijn de dames van Stadslandbouw Schiebroek! Ze staan op elke Oogstmarkt, en gaan heerlijk voor je koken in hun pop-up restaurant op Hoe maakt u het? 
Eerder betoverden ze wethouder Alexandra van Huffelen al met hun kookkunsten, en nu ben jij aan de beurt. Een kraakvers groen driegangenmenu, gemaakt op Turkse wijze!
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 10 Robert-Jan Piek & Zn.

Zelfs de bestuursvoorzitter van Rotterdamse Oogst kruipt op deze avond achter de pannen. Samen met zoon Lars houdt hij zich deze avond eens niet bezig met de papieren van Rotterdamse Oogst maar dat waar het daadwerkelijk om draait: goed voer en een goed gesprek. In dit geval bij de BBQ… 
Prijs: € 25,- p/p 
 

Tafel 11 Clara Granda & Carinda Strangio

Winnaressen U heeft het gemaakt-troffee 2013!

“We doen niet moeilijk.” Geïnspireerd door de eigen moestuin, hun roots én Ottolenghi serveren Clara en Carinda een tongstrelend menu van voornamelijk biologische ingrediënten. Eten om te verwennen en te verrassen aan een gezellige tafel waar je graag bij aansluit. Een vegetarisch menu, maar voor de vleesliefhebber staat er ook lamsbout op de kaart.  
Een zomerse gazpacho om mee te beginnen, gevolgd door heerlijke gerechten met peulvruchten en aubergine, aardappeltortilla, quinoa-salade, vers brood,  en om het af te ronden een chiaframbozentoetje. Kortom, eten dat ook van jou houdt! 
Prijs: € 25 (vegetarisch), € 30 (vlees) p/p
Clara & Carinda serveren ook passende wijn bij de gerechten voor € 2,50 per glas.
 

Tafel 12 Het Klooster

Aan de tafels van Het Klooster is het altijd feest! De vele culturen die wijkgebouw Het Klooster in Rotterdam Noord kent zullen deze avond letterlijk over tafel vliegen. Maak je dus klaar voor een kleurrijke internationale tapas-achtige smaakexplosie!
Prijs: € 15,-
 

 

  

Tags