Rotterdamse Oogst

Zij gaan het maken!

26 juni 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

De kramen van Hoe maakt u het? veranderen 's avonds in mini pop-uprestaurants van de beste thuiskoks, fanatieke braaiers en creatieve lekkerbekken. Hieronder stellen we de koks en hun restaurants voor. Je kunt meteen doorklikken om te reserveren! 

 

Vanaf heden is het niet meer mogelijk online te reserveren. Wilt u toch mee-eten vanavond (5 juli)? 
Loop dan even langs de info-stand van Rotterdamse Oogst op het Noordplein om te informeren of er nog plekjes vrij zijn. 

 

 

Tafel 1: Mitone Molenkamp

‘Een feest voor oog en mond!’ belooft Mitone. En we weten maar al te goed dat ze dat kan waarmaken. De premiere van haar pop-uprestaurant vorig jaar beloofde in ieder geval veel goeds. Mitone draait haar hand niet om voor het experiment in de keuken. Veel natuurlijke producten zoals kruiden en bloemen en pure verslavend lekkere smaken, Het eten even kleurrijk als zijzelf! 

Prijs: € 25,00
Drankjes bij de R’damse Oogstbar
Reserveer hier    

 

 

  

 

 

Tafel 2: Brigitte van Loon & Miriam Monster

Aan tafel bij Brigitte en Miriam eten we geen vlees, maar volledig vegetarisch. Voor hun gerechten laten zij zich inspireren door de Mediterraanse keuken. Ingrediënten? Wat de moestuin te oogsten heeft, op de (oogst)markt voorhanden is en zoveel mogelijk tarwe-, en geraffineerd suikervrij. Brigitte serveert in ieder geval haar eigengemaakte speltravioli en Miriam een heerlijke chocolade ricottataart. De rest van het menu blijft nog even een verrassing.

Prijs: € 27,50
Wijn: € 2,50 per glas
Reserveer hier

 

 

Tafel 3: Tien, Thijs & Elf

Tien, Thijs & Elf houden van koken en eten. Elf is dol op verse groenten en allerlei soorten gerookt vlees. Zij verzorgt het voor- en hoofdgerecht waarbij de rookoven zeker niet zal ontbreken. Tien & Thijs zijn de zoetekauwen van de familie. Taartjes, koekjes en hapjes van 't een of 't ander verschijnen bij hun proeverijtje. Thijs en Elf zijn van de gezelligheid. Terwijl Tien de keuken inricht kleden zij de tafel aan.

Prijs: € 25,00
Drankjes bij de R’damse Oogstbar
Reserveer hier      

 

 

 

Tafel 4: Fatma Bhagaloe

Hoe het menu er precies uit gaat zien is nog niet helemaal bekend. Maar dat Fatma de knapperigste bara’s frituurt, de kruidigste nasi maakt, betoverende rotiplaten bakt en chutneys serveert waarbij je je vingers aflikt? Dat weten veel Singeldingers in West allang. Hoog tijd voor Fatma om na de Heemraadssingel ook haar kunsten  op het Noordplein te laten smaken!

Prijs: € 25,00
Drankjes bij de R’damse Oogstbar
Reserveer hier    

 

 

 

Tafel 5: Esmeralda Wenas & Marcia de Koning

Voel je thuis aan tafel bij  Esmeralda & Marcia. De Indische en Surinaamse wortels van de dames gaan we terugproeven in hun pop-up restaurant. Esmeralda en Marcia verwennen ons met gerechten uit de koloniale Indische en de Javaans Surinaamse keuken. Kemirinoten en petehbonen. Uitgesproken, kruidige gerechten met tahoe en tempeh. Kortom, laat je verrassen door kleurrijke Indische zoetigheden. Exotische gerechten, waar mogelijk gemaakt met lokale en biologische ingrediënten. Het menu kan desgewenst volledig zonder vlees gereserveerd worden.

Prijs: € 25,00
Esmeralda en Marcia serveren passende wijnen voor € 3,00/glas 
Reserveer hier

 

 

Tafel 6: Juffrouw Fijn van Draat

In het restaurant van Wyke doen we een stapje terug in de tijd. We reizen af naar de 19e eeuw en eten mee aan tafel van de 19e eeuwse Nederlandse elite. Het servies, couvert, de servetten en tafelversiering; de tafel wordt zoveel mogelijk gedekt volgens de heersende smaak en etiquette van toen. En dat het eten toen ook niet mis was? Dat laat Wyke ons smaken. Op het menu hors d’oeuvre, soep, pasteien en pudding toe. Oefent u alvast met die 19e eeuwse omgangsvormen? 

Prijs: € 25,00
Juffrouw Fijn van Draat serveert passende wijnen voor € 3,00/glas
Reserveer hier

 

 

 

Tafel 7: Rianne Andeweg

Ook de zakelijk directeur van Rotterdamse Oogst kruipt achter de computer vandaan en zet de pannen op het vuur. En zo streng als zij is voor nieuwe deelnemers aan de markt, legt zij ook haar menu tegen de Rotterdamse Oogstmeetlat. Rianne kookt vandaag op de markt en van de markt. Zout, peper, vanille en citroenen neemt zij mee van thuis. De rest op het menu? Wat de markt schaft! Gelukkig kreeg zij haar liefde voor boereneten al met (pap)lepel ingegoten.

Prijs: € 25,00
Drankjes bij de R’damse Oogstbar
Reserveer hier    

 

 

 

Tafel 8: Lauwretta Stolk & Anita Keijzer

Lauwretta en Anita dromen ervan ooit iets voor zichzelf te beginnen. En zagen deelname aan Hoe maakt u het? als een uitgelezen kans om eens proef te draaien. Wat je aan tafel kunt verwachten? De dames zijn dol op lekker eten en houden van gezelligheid, ze zijn beroemd om hun gastvrijheid, laten zich inspireren door locale produkten. En dan kan het zomaar zijn dat je een Bourgondische maaltijd voorgeschoteld krijgt. Jum. Ondertussen hopen wij dat ze zeker niet voorbijgaan aan het heerlijks dat Maasland te bieden heeft! 

Prijs: € 25,00
Lauwretta & Anitia serveren passende wijnen voor € 2,50/glas 

Reserveer hier

 

  

Tags