Rotterdamse Oogst

Deeg komt voor de bakker

27 juni 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Jeroen bakt brood. Lekker langzaam brood. Hij jaagt zijn vrouw niet door het deeg, zeggen we dan. Want hij weet: voor brood heb je deeg nodig. Goed deeg. En dat vraagt om meer dan het simpelweg mengen en kneden van meel, water en je desemstarter. Tijd bijvoorbeeld.    

 

Voor de deegworkshop moet je een beetje vroeg op. Maar dat hoort er wel een beetje bij. Deeg komt immers vóór de bakker nietwaar? Daarom starten we de dag vandaag met workshop deegmaken. Jeroen leert je de kneepjes van het deegvak. Samen maken we een deeg. Een deeg dat daarna alle tijd krijgt om smaak te ontwikkelen. Je krijgt je deeg (met een potje desem) namelijk gewoon mee naar huis, met instructies om het daar af te bakken voor het zondagontbijt.      

Hoe maakt u het? Heus niet door je wijf door het deeg heen te jagen!

Maak het mee!

Zaterdag 05 juli 2014
Tijd: 10:00 uur
Bijdrage ingrediënten: € 5,00 (incl deeg & desemstarter voor thuis)

Maximaal 8 deelnemers
Neem een bak/beslagkom mee voor het deeg, liefst afsluitbaar, er is folie aanwezig

Inschrijven

De workshop zit vol. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. 
Bekijk hier het workshop-overzicht om het elders mee te maken.

Over Jeroen Bakt Brood

Jeroen van Wisse is thuisbakker alwaar hij Frans desembrood bakt. Het brood levert hij op kleine schaal aan inwoners van Rotterdam en omstreken. Het brood van Jeroen wordt eens per week, op zaterdagmiddag/-avond, op bestelling bezorgd in Rotterdam en directe omgeving.
www.jeroenbaktbrood.nl