Rotterdamse Oogst

Haringcollege

3 juli 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

“Van onsen eedelen harinck, den coninck boven alle vische, onsen grooten gouden berch in Hollant, doer Goets grasij almachtig…” Net als Adriaan Coenen in de 16e eeuw houden wij van haring! Pekelharing, bokking, rolmops, zure haring, en vooral de Maatjesharing! Tijd voor een college!

 

In het college van de Goede Vissers staat de haring centraal. Want daar valt veel over te vertellen. Wat is het kaken van haring nou eigenlijk precies. Hoe krijgen de maatjes hun aroma? Maatjesharing, is dat nou rauwe vis of niet? En heeft u al eens van de haringworm gehoord? 

Maar een haringcollege zou niet compleet zijn zonder proeverij! En wist u dat haring hele goede maatjes is met bier? Op het collegemenu dus haring van de Goede Vissers en bier van de Kaapse Brouwers. En dan mag u kiezen eten we die Hollandse Nieuwe voortaan met een Kaapse Harrie of Karel?

Hoe maakt u het? We worden goede maatjes met haring en bier!

Maak het mee!

Zaterdag 05 juli op het Noordplein
Tijden: 13:30 & 15:00 uur
Bijdrage ingrediënten: € 5,00

Inschrijven

Via het online inschrijfformulier of meld je voor aanvang aan bij de Werkplaats (vol=vol) 

 

www.visabonnement.com
www.kaapsebrouwers.nl