Rotterdamse Oogst

Ijsmelken

3 juli 2014 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Het is pas koud als de boeren ijsmelken. Maar koude vingers krijg je ook als je ijs zonder vriezer maakt! Kan dat? Ja dat kan! 

 

Roomijs eten we al sinds het begin van de Renaissance. En zoals u weet kenden ze toen geen vriezers om het roommengsel snel in terug te koelen. En toch was roomijs zeer populair aan de vorstenhoven. Ijssalons popten als paddestoelen uit de grond. Hoe ze dat roomijs dan maakten? Met zout! En dat gaat heel makkelijk. Een kind kan de was doen zeg maar.

Dus zetten we kinderen vandaag aan het maken. In de Werkplaats van Berenice leren ze ijsmaken. Met room, fruit, vanillesuiker en zout. Makkelijk en snel, maar je krijgt er wel koude vingers van! 

Hoe maakt u het? Met koude handen!

Maakt het mee!

Zaterdag 05 juli 2014, Noordplein
Tijden: doorlopend tussen 12:00-17:00 uur
Bijdrage ingrediënten: € 1,00

Inschrijven

Inschrijven niet nodig. Drop je kinderen gewoon bij de Werkplaats en ze maken het mee!

 

Tags