Rotterdamse Oogst

De worstendraaiert gaat vreemd!

25 maart 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Worst maak je van stukjes vlees. “Snippers” heten die, in de vleeshandel. Paul van Wild Vleesch was daar best een tijd heel tevreden mee, met die stukjes. Maar toch, die snippers komen van hele dieren af, wist hij. En zo ging hij stilletjes aan hele varkens kopen. Om die onder het toeziend oog van meesterslager Aad te leren uitbenen.

 

Paul koopt niet zo maar varkens, hij is op avontuur door varkensland. Want er zijn zoveel meer varkensrassen dan je bij slager of super vindt. Voorwaarde voor Paul is dat de varkens een meer dan uitstekend leven hebben gehad, goed gevoerd zijn, buiten hebben kunnen ravotten én door een slachter zijn geslacht die het niet om volume gaat, maar om kwaliteit.

Zonde natuurlijk om karbonades en speklappen van die mooie varkens door de worst te draaien. Die krijgen een mooie nieuwe bestemming. Op de markt van Rotterdamse Oogst. Koop je een speklap, krijg je het verhaal van boer en varken erbij!

Naast varkensvlees heeft Paul ook mooie Boerderijkip, hamburgers en hotdogs mét broodjes in het assortiment. Zo gaat de worstendraaiert zachtjes aan slageren op de leukste markt van Rotterdam.

Vreemd, hè? 

 

 

Tags