Rotterdamse Oogst

Noord, West. Oogst best!

26 maart 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Markt

Mag het een bietje meer zijn? Een bietje meer Rotterdamse Oogstmarkt wel te verstaan. Want de leukste markt van Rotterdam is vanaf april 2 keer per maand. Dat is voortaan iedere 2 weken de koelkast vullen! Van stamspruiten tot stokbonen, van loeiverse zuivel met een groen hart tot goede vis, de lekkerste knak voor bij de Haute Friture en heeft iemand Wilde Jannetje al gezien? 

 

De Rotterdamse Oogstmarkt: een tweewekelijkse markt met regionale en seizoensgebonden producten, afwisselend in Rotterdam Noord en West. Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud! 

Achtergrond

Sinds 2013 organiseert Rotterdamse Oogst een boerenmarkt op het Noordplein, de plek vanwaaruitRotterdam van oudsher gevoed werd. Iedere 1e zaterdag van de maand, met veel succes.  Samen met de marktkooplui denken wij dat er wel markt is voor een 2e markt. Na 2 weken is de koelkast wel weer leeg en dan duurt het nog lang tot die volgende markt. En bovendien: West wil graag een eigen Oogstmarkt, op de plek waar we in 2009 begonnen met de eerste editie van het Rotterdamse Oogstfestival. Op naar West dus. Wij hebben er zin in!

 

Een goed begin is het halve werk

Daarom starten we 18 april onze 1e markt in West lekker met een swingend ontbijt. Gewapend met een uitgebreide muziekbieb en haar ontbijtgranola’s organiseert Caro van der Pluijm aka MissC een pop-up Premium Music & Granola Morning terwijl de markt tot leven komt.
www.missc.nl 

 

De Rotterdamse Oogstmarkt op het Heemraadsplein

Vanaf april 2015 iedere derde zaterdag van de maand een markt met regionale en seizoensgebonden producten. Gezellig, creatief en ambachtelijk. Met terras, verse marktmuziek en vele andere oogststreken voor jong & oud!

  • 40+ kramen met het beste en lekkerste van boer en buur. 
  • Terras
  • Verse marktmuziek: iedere maand een optreden van Rotterdamse singer-songwriters, mede mogelijk gemaakt door de Popunie
  • Aanvullende randprogrammering zoals de moes- & nutsplantenmarkt van Zaait! in mei en een lekkere vrijmarkt voor kinderen in een van de zomermaanden (ovb)
  • 19 september groeit de markt uit tot het jaarlijkse Rotterdamse Oogstfestival 
  • Kersteditie in december 

 

Deze boeren, brouwers, bakkers & koks doen iig mee!

Wild Vleesch, Mosterd en Meer, Vlaamsch Broodhuys, Kaasboerderij Booij, Westerkaatje, Bestfresh- fruit van Van Herk, Sensational Tea, Mooimekkerland, Schot Koffie, Hoeksche Chips, Uit Je Eigen Stad, Stadslandbouw Schiebroek, Eten van Arie, Finca Forata, Dutch Cranberry Group, Biokaas Kinderdijk, slagerij Ooteman, wijnmakerij De Betuwe, Tuinplanten De Jong, Fritez, Kaasboerderij Captein, Westhoek Schapen, de Magische Mixers, VanBrigitte, Lekkers Uit Hongarije, Stadsimkerij BijBouna, JOB’s, De groenten van Van Herk, Jermoumi, Choripan, Molenwinkel De Walvisch, Vermeyden Delicatessen, Ferme Kolen, Barista Service, Noets, Klootwijk AGF, eva

 

Algemene gegevens

Noordplein: iedere 1e zaterdag van de maand

10:00-17:00 uur
7 feb, 7 mrt, 4 apr, 2 mei, 6 jun, 4 jul, 1 aug, 5 sept, 3 okt, 7 nov, 5 dec

Heemraadsplein: iedere 3e zaterdag van de maand

10:00-17:00 uur
18 apr, 23 mei*, 20 jun, 18 jul, 15 aug, 19 sept, 17 okt, 21 nov, 19 dec

 

*Let op: in mei op de 4e zaterdag van de maand. 

Tags