Rotterdamse Oogst

Op bezoek: De Soepkeuken

20 mei 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!, Rotterdamse Oogst Markt

Kijk eens hoe mooi, deze soepkeuken. Normaal staat deze keuken, goed verborgen, in een moestuin op het dak van Hoog Catherijne, maar voor een keer is hij ook in Rotterdam te bewonderen!

 

De Soepkeuken

Met visafval van de visboer, groenteafval van de grootgutter uit het winkelcentrum onder het dak van Hoog Catherijne, en verse groenten en kruiden uit de moestuin op het dak, wordt soep gekookt. Ga vooral daar eens kijken. Wij kunnen misschien wel verklappen hoe je er komt. De Tuinfabriek is een project van Ester van de Wiel.

Te gast op Zaait!

Vandaag, zaterdag 23 mei 2015, staat de Soepkeuken op het Heemraadsplein, en vertonen een aantal Rotterdamse soepsterren er hun kunsten. Met botten en verse kruiden, groenteafval en vooral veel troost*. Kom kijken, leer en proef!

Soepgodin Caja / 10.00-14.00 uur

Caja Cabbollet, Rotterdamse soepgodin (vinden wij dan), gaat aan de slag met restanten van de boeren op de markt. We verrassen haar in de vroege ochtend met een pakket groente, en gaan zien wat ze daar al improviserend van kan maken. Dat het lekker wordt staat vast. Voor de lunch.
www.bouillonblogje.blogspot.nl
 

Boljon / 14.00-17.00 uur

De pannen staan te pruttelen op het vuur. Het huis geurt naar ouderwetse bouillon. En zaterdag is de primeur: Boljon staat met huisgemaakte bouillon getrokken van biologische kippen- en runderbotten op Rotterdamse Oogst. Na een rondgang langs vrienden en familie is het nu tijd om de bouillon aan een groter publiek aan te bieden. De bouillon – ook wel bone broth genoemd  –  staat minstens 48 uur op het vuur, zónder bouillonblokjes maar mét biologische ingrediënten en een flinke scheut liefde. Het resultaat: een voedzame bouillon die goed is voor lichaam en geest.

In De Soepkeuken laten Clara Granda en Carinda Strangio van Boljon zien hoe de bouillon in een handomdraai met verse groenten, kruiden en andere smaakmakers kan worden aangevuld. De dames van Boljon waren in 2013 winnaar van de eerste editie van het 'Hoe maakt u het?’-diner.
www.facebook.com/boljonNL

 

 

*Soep als troost, bezongen in een liedje van Jenny Arean: www.songteksten.nl/songteksten/18627/jenny-arean/soep-als-troost.htm

Met daarin de nogal gedateerde strofe: "Soep als troost, Omdat je huilen moet, Want je begrijpt niet goed, Waarom je zoon het met een neger doet" Sorry?? 

Tags