Rotterdamse Oogst

Maak een maaltje van je moestuin

20 mei 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Zaait!, Rotterdamse Oogst Markt

Kleine moestuintjes worden groot - en dan? Wat moet je in vredesnaam met drie potten peterselie en vijf struiken andijvie? Geen nood: wij leren jouw kinderen koken uit hun eigen moestuintjes. Kom langs op Zaait!-editie van de Rotterdamse Oogstmarkt en kook mee!

 

44 miljoen mini-moestuintjes gaf Albert Heijn weg. En tja, dat zaaien is leuk - maar wat moet je straks met die zes struiken prei? Simpel: een MoestuinMaaltje maken, natuurlijk. 

Een #MoestuinMaaltje is een makkelijk moestuinrecept, gebaseerd op één van de 20 soorten mini-moestuintjes die Albert Heijn heeft uitgedeeld. Recepten die niet alleen lekker zijn (voor kinderen), maar ook makkelijk om te maken (door kinderen). 

Meriam Beek, Marlis Zimmermann en Diana van Ewijk delen 20 weken lang elke week een MoestuinMaaltje-recept, inclusief slim kweekweetje. Deze kun je gratis downloaden. Leuk – en het wordt nog leuker…

Kinderworkshop Moestuinmaaltje Maken

Op Zaait! geven Meriam en Diana elk uur een kinderkookworkshop. Kom langs, zet je kind bij hen aan de keukentafel en struin zelf over de Rotterdamse Oogstmarkt. Zoek stekjes uit op de Moesplantenmarkt, drink een vlierbloesemcocktail of blader door de Zadenbieb. 

Klaar? Kom dan meegenieten van een zelfgebakken SpikkelPannenkoekje, een Popeye Smoothie of een Zoetgevooisde Wortelpita. Nu leren koken, die kinderen, dan heb je er de hele zomer plezier van. 

 

Wat: Kinderkookworkshops MoestuinMaaltje 
Wanneer: zaterdag 23 mei, Heemraadsplein, Rotterdam
Tijd: 10:00-16:00 uur 

Meer info: www.dianavanewijk.nl/category/moestuinmaaltje