Rotterdamse Oogst

Rotterdamse Oogstdiner 2015

30 augustus 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Homo Apparatus: de mens die  goed voorbereid en paraat staat voor een onderneming. En klaar staan we: om samen met Martijn Korving van Zino Urban Bistro een traditie in ere te herstellen: het Rotterdamse Oogstdiner op vrijdag 18 september als prelude op het festival! Eet je mee? 

 

Het Rotterdamse Oogstdiner is geannuleerd

Wij keken, samen met Martijn van Zino, erg uit naar een avondje tafelen met jullie. Omdat we te weinig reserveringen binnen hebben gekregen moeten we helaas het Rotterdamse Oogstdiner annuleren. 

Natuurlijk kunnen jullie aanstaande vrijdag de gerechten die chef Martijn van Zino Urban Bistro voor ogen had wel proeven, in zijn restaurant aan het Zwaanshals. Reserveren kan door een mail te sturen naar eten@zinourbanbistro.nl.

 

We hebben het een paar jaar overgeslagen: het Rotterdamse Oogstdiner als prelude op het Oogstfestival. Hoog tijd om deze traditie weer in ere te stellen. En traditiegetrouw wordt het diner gemaakt met verse ingrediënten: een nieuwe partner, heerlijke gerechten en bijzondere gasten. Dit jaar kookt ‘homo apparatus’ Martijn Korving van Zino Urban Bistro voor ons.   

 

Zino Urban Bistro

‘Kookgekke chef’, ‘een jonge hond die met veel lef kookt’, ‘aandacht en liefde’, zomaar even een greep citaten uit de Gouden Pollepel die recensent Maarten van der Jagt onlangs schreef over Zino van Martijn Korving. De chef en zijn rechterhand Nongbea Treuren verdienden een dikke 8,3 en wij spreken uit ervaring als we zeggen dat zij die ook dik verdienen!
www.zinourbanbistro.nl

Voor het Rotterdamse Oogstdiner trekt hij dan ook alles uit de kast om een fantastische maaltijd op de markttafel te toveren. Wat er op het menu staat verklappen wij nog niet, maar bij de 1e suggesties begonnen wij al te likkebaarden. Steekwoorden: vers, lokaal, stiertjes, gepickeld en geperst.


 

Homo Apparatus

Of toch Homo Manus? Want Martijn werkt misschien wel het liefst met zijn handen. Zijn favoriete apparaten zijn dan ook de gereedschappen die als een goed verlengstuk dienen van die handen. Het koksmes, de mandoline en de stamper bijvoorbeeld: onontbeerlijk voor al zijn pickle-avonturen. Hoe dat dan in zijn werk gaat zal Martijn je deze avond vast vertellen, wie weet helpen we zelfs een handje mee. En wat die apparaten betreft? Dat gaat wel goed komen deze avond. Ook tijdens het Rotterdamse Oogstdiner tonen wij u de Homo Apparatus!

   

Meer informatie

Het diner vindt plaats aan marktkramen op het Heemraadsplein. Het terrein is geopend vanaf 18:30 uur en kunt u zich melden bij de gastvrouw/-heer. We gaan om 19:30 uur aan tafel, maar zorg ervoor dat je wat eerder bent: we willen je nog even het werk zetten. De kosten voor het diner bedragen € 32,50 per persoon, inclusief welkomstdrankje verzorgd door Zino. Overige drankjes kunnen aan de bar van Mr. Tacq gehaald worden. Hij schenkt onder andere bier van brouwerij de Pelgrim, sapjes van de Buytenhof en Ketelbinkie Koffie met Natte Thee.

Wanneer: vrijdag 18 september van 18:30-23:00 uur
Waar: Heemraadsplein, Rotterdam
Kosten: € 32,50 per persoon, incl welkomsdrankje
Reserveren: reserveringen zijn gesloten
Wees er dus snel bij, want vol=vol!

 

Nieuwtje: De Provisiekamer

Met al dat gepickle deze avond geeft Martijn Korving alvast een voorproefje op De Provisiekamer. Een delicatessenzaak die hij eind dit jaar opent tegenover Zino, in het Zwaanshals. Met naast zijn eigengemaakte pickles, ook delicatessen, wijn, bier, cider. Vindépendant krijgt een shop in shop en de Goede Vissers gaan er vis en oesters verkopen. Leuk toch?   

Tags