Rotterdamse Oogst

Brabant Livestock

3 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Sommige machines zijn mooi om naar te kijken, sommige helpen je efficiënter je voedsel te bereiden en sommige machines vertellen een verhaal. De industrieel vormgegeven seizoensklok Brabant Livestock van Ruben van Megen doet het allemaal! Reden genoeg dus voor een ommetje naar Limburg om de seizoensklok ook op het Oogstfestival te laten zien.

 

Brabant Livestock


Wat als je alle beesten in Brabant bij elkaar zet? Dan krijgt je een gigantische beestenstad. Ontwerper Ruben van Megen zette de cijfers van de Brabantse vleesproductie op een rij en verwerkte die in infographics. Hij begon bij de bio-industriële massaproductie, maar laat daarnaast ook de andere kant zien. Want wat als we het houden van kippen zelfvoorzienend benaderen? 

Stel dat elk gezin zijn eigen veestapel onderhoudt in de achtertuin, wat heb je dan nodig? Van Megen heeft het voor ons doorgerekend en vakkundig verbeeld in diagrammen. Met 24 vierkante meter, 3,75 kippen en mais, graan en zonnebloemen kom je het jaar goed door. Een speciaal ontworpen machine laat als een industriële seizoensklok zien hoe de gewassen gedijen en op welk moment je moet zaaien en oogsten.  

Op het Oogstfestival tonen we de seizoensklok van Ruben van Megen in werking. Handig voor als je er zelf aan denkt kippen te gaan houden in de achtertuin. Wat er gebeurt als je de veestapel die nodig is om een provincie te voeden concentreert in een cirkelvormige beestenstad toont hij in onderstaande animatie. 

Informatie 

Wanneer: zaterdag 19 september 2015, 10-17 uur
Waar: Heemraadsplein, in de buurt van het terras

 

 

Over Ruben van Megen

Ruben van Megen is afgestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven in 2012. Brabant livestock was het afstudeerproject waarmee Ruben aan de Dutch Design Week deelnam. In 2013 stond het project ook op Salone di Mobili,  de gerenommeerde beurs in Milaan. 

Na zijn studie is Ruben van Megen zich gaan toeleggen op interieur- en meubelontwerp. In het Limburgse atelier wordt alles ontworpen en zelf gemaakt. Brabant Livestock laat eigenlijk al een beetje zien dat Ruben een echt natuurmens is; de meubels worden veelal van natuurlijke materialen en met natuurlijke kleuren gemaakt. Eerlijk en eenvoudig maar creatief. Binnenkort opent hij een webshop voor zijn werk.  www.rubenvanmegen.nl

 

 

Tags