Rotterdamse Oogst

de Windbreifabriek

11 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Slow en low tech, maar high design: de Windknittingfactory van ontwerper Merel Karhof. Zij ontwierp een machine waarin wind en productie hand in hand gaan. Resultaat? Prachtige sjaals, handgemaakt, maar dan door de wind!

 

Wind Knitting Factory

De stad als breifabriek. Weg met de satellietschotels, iedereen een breimolen aan de gevel. Op windkracht breit de machine van buiten naar binnen. Het gebreide materiaal wordt regelmatig geoogst en verwerkt tot sjaals. Iedere sjaal krijgt zijn eigen label met daarop  de breidrum en breiduur. Zou dat niet mooi zijn? 

Om een start te maken ontwierp Merel Karhof zo’n machine, het begin van een fabriek zou je kunnen zeggen. De molen wordt momenteel helaas op Chinese wind aangedreven, maar op het festival presenteren we toch de Windbreifabriek. En fantaseren we graag met jullie door: want zouden we de wind niet ook voor voedselproductie in kunnen zetten? 
www.merelkarhof.nl

We tonen u de Homo Apparatus. We tonen u de Windbreifabriek

 

Informatie

Wanneer: zaterdag 19 september, 10:00-17:00 uur
Waar: Heemraadsplein Rotterdam, in de groene kas op een van de grasvelden

De windgebreide sjaals van Merel Karhof zijn tijdens het festival ook te koop.