Rotterdamse Oogst

Het Wijkpaleis maakt het met de Hoeksche Chipsnijder

15 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Als je op je speurtocht naar mooie apparaten de oude chipsnijder van de Hoeksche Chips tegenkomt, dan moet je daar natuurlijk wat mee: gebruiken! Maar middenin de oogsttijd is het wat lastig om een Hoeksche teler daarvoor bereid te vinden. Dus ga je op zoek naar makers in de stad.  

 

Het Wijkpaleis: de plek om het te maken

En die makers vonden we gewoon in de wijk, bij het Wijkpaleis. Het Wijkpaleis (er wordt hard aan gebouwd) wordt een vaste pleisterplek in Delfshaven voor ondernemende buren en initiatieven om dingen te doen, elkaar te ontmoeten en vooral om het te maken. 
www.facebook.com/wegnaarhetwijkpaleis

 

Chipslab door het Wijkpaleis

Samen met het Wijkpaleis zetten we een chipslijn op. Fatma & Kameroen (u weet wel, winnaars van de Houten Pollepel op Hoe Maakt U Het?) storten zich op de chipsproductie vandaag. En daarbij laten zij hun smaakrijke Delfshavense en Surinaamse achtergrond natuurlijk niet thuis. Met de Hoeksche aardappelen van Henk Scheele als basis gaan ze experimenteren met diverse specerijmengsels. Test de nieuwe smaken in het chipslab van het Wijkpaleis!

 

 

Hoeksche Chips

Tegenwoordig staat er een enorme chipslijn in de schuur van Henk Scheele te pronken. Maar voordat hij hierin investeerde experimenteerde hij met een geïmproviseerde frituurlijn. Hij trok een snelkookpan (formaatje waskuip) uit een bejaardentehuis en schafte zich een aardappelschrapper aan. De productie van de Hoeksche Chips met eigengeteelde aardappelen  was een feit en groeide als snel de frituurpan uit. En terecht: die chips is lekker!
www.ambachtelijkechips.nl

 

 

Programma-informatie

Wanneer: 19 september, 10-17 uur
Waar: Heemraadsplein, Rotterdam

 

Help het Wijkpaleis te maken!

Kom je uit de buurt? Woon of werk je in Rotterdam West? Dan nodigen we je uit Het Wijkpaleis mee te maken. Het Wijkpaleis gaat klussen met de buurt. Elke woensdag- en zaterdagochtend in september vanaf 9 uur op 1e Middellandstraat 103.

Meld je aan via wijkpaleis@gmail.com of kom gewoon langs!

 

 

Tags