Rotterdamse Oogst

Stadsdependance Landbouwmuseum Tiengemeten

15 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival
Kennen jullie het Landbouwmuseum op Tiengemeten al? Het ligt op een eiland aan het Vuile Gat, in een grote boerenschuur en wordt gedragen door een flink aantal enthousiaste vrijwilligers. En herbergt een prachtige collectie landbouwmachines en apparaten (waar je ook nog eens aan mag zitten!).  
 
 

Landbouwmuseum Tiengemeten

Ze hebben er grubbers, ploffers, eggen, rooiers, ploegen, hooikeerders, appelsorteerders, dorskasten, wanmolens en neusringen voor lesbische koeien. Op paardentractie, met de hand aangezwengeld of mechanisch aangedreven. Stuk voor stuk tot de verbeelding sprekende machines en apparaten. Veelal loeizwaar, maar met prachtig vrolijke kleuren. De collectie landbouwapparaten in Landbouwmuseum Tiengemeten brengt de landbouwmechanisatie van 1920 tot 1955 in beeld. 
 

Stadsdépendence op het Heemraadsplein

Voor het Rotterdamse Oogstfestival brengen we een heel klein deel van die uitgebreide collectie naar het Heemraadsplein. Het leverde Jaap en Johan al flink wat gepuzzel op, want hoe krijg je hier die loodzware machines van een platte wagen af als er geen tractor met voorhef (met lange lepels!) voorhanden hebt bijvoorbeeld? Maar we hebben er alle vertrouwen in dat dat goed komt. Zaterdag 19 september openen we voor één dag de mini-stadsdépendence van het Landbouwmuseum. De expo zal net als de hoofdtentoonstelling op Tiengemeten, gaan over de Errepel!
 
 

Programma-informatie

Wanneer: zaterdag 19 september 2015, 10-17 uur
Waar: op één van de grasvelden, Heemraadsplein Rotterdam
 
En die dorskast van Ködel & Böhm? Die moeten jullie zelf maar gaan bekijken op Tiengemeten. Heus het is de overtocht waard!
www.landbouwmuseumtiengemeten.nl