Rotterdamse Oogst

Kapot? Repareren kun je leren!

16 september 2015 - Geplaatst in Rotterdamse Oogst Festival

Koffieapparaat wordt niet meer warm? Je broodmachine bakt ze wel erg bruin? De mixer slaat op hol? Steekvlam uit de sinaasappelpers? Je kunt je apparaat dan natuurlijk uit je huis verbannen. Een nieuwe is  zo gekocht, voor de prijs hoef je het vaak niet te laten. Maar maken is leuker en beter! Van Homo Apparatus naar Homo Reparatus in de co-proudctie van De Scherpslijper & het Repair Café

 

De Scherpslijper

Frank, de scharensliep, is vaste gast op onze markten. Met zijn slijptol slijpt hij je botte messen, scharen, en tuingereedschap vrolijk scherp. Vlijmscherp weten we uit ervaring!

Ook op het Oogstfestival staat hij weer paraat. Speciaal voor de gelegenheid neemt hij dit mooie slijpsteentje mee waar je zelf je beitel op kan slijpen. Terwijl hij je messen onder zijn hoede neemt. Niet vergeten dus, dat botte spul!
www.scherpslijper.nl

  

Repair Café Rotterdam

Van broodroosters tot lampjes, van je Philips broodmes uit de jaren ’50 tot de ijsmachine,  van het senseo-apparaat tot de staafmixer. Als ze kapot gaan verdwijnen ze meestal in de prullenbak: repareren via de leveranciers is vaak duurder dan een nieuwe kopen. En zelf maken zijn we verleerd. 

Gelukkig schieten de repareercafés als paddestoelen uit de grond. Onder andere op het Rotterdamse Oogstfestival. Dus kijk die keukenkastjes na, haal die verstofte apparaten uit de kelder en neem ze mee naar het Heemraadsplein. Deskundigen van verschillende Repair Cafés in Rotterdam repareren en leren je repareren!
www.repaircaferotterdam.nl

  

Programma informatie

Wanneer: zaterdag 19 september 10-17 uur
Waar: op één van de grasvelden, Heemraadsplein Rotterdam

 

 

Tags